Presentació d’Els anys salvatges’ a la Biblioteca Cardona

Xavier Vernetta signantEl passat divendres, 21 d’abril, i dins de les activitats relacionades amb la festivitat de Sant Jordi, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell va acollir la presentació del darrer llibre de Xavier Vernetta: Els Anys salvatges. L’obra, quarta novel·la de l’autor que viu a Vilanova i la Geltrú, és una de les lectures de ficció en català més venudes, com ho demostra el fet d’haver encapçalat la llista de “més venuts” de La Casa del llibre. La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’editor Francesc Gil i Lluch, d’edicions Saldonar.

Els anys salvatges és una novel·la que fa un recorregut per la Barcelona dels anys setanta, quan la ciutat era una festa de creativitat que es movia entre Els anys salvatgesla repressió de la dictadura franquista i la llibertat d’una democràcia encara per definir. Uns anys en què moltes persones eren prou imprudents per voler convertir en realitat alguns dels seus somnis. Es tracta d’una ficció apassionada a partir del recorregut del seu protagonista: l’Edmond Moner.

Les quatre novel·les del Xavier tenen en comú el marc geogràfic: Barcelona. Per a l’autor “es tracta d’una ciutat amb personalitat i vida pròpies”, i que, a més de gaudir-la, la irradia a la resta de Catalunya. Seguint amb les consideracions cap a aquesta ciutat, la seva novel·la es produeix en un moment d’efervescència cultural i política: “una època que Barcelona és vista a Espanya com una llum enmig de la foscor del franquisme; que també a Europa es veia com una ciutat diferent de l’Estat Espanyol”. Si la seva anterior obra, País de llops, era una novel·la negra, en aquesta ocasió el to canvia buscant el llenguatge de la intimitat del creador; mirant de trobar “l’ànima de la persona creadora”.

Presentació d’Els anys salvatges

Us deixem amb l’entrevista que la també escriptora Mercè Foradada va realitzar a l’autor el passat mes de gener:

Spro_3