Exposició “Recull de textos a Armand Cardona Torrandell”

Armand Cardona i Ricard SalvatDivendres, 8 de maig, a les 19h s’inaugura l’exposició amb una presentació a càrrec de Joan Inglada Roig, membre de la Comissió Testimoni i Memòria d’Armand Cardona Torrandell. Aquesta exposició es podrà visitar del 8 de maig al 6 de juny. 

Ofereix un recull de textos, seleccionats per Xavier Capdet Soler, extrets de retalls de premsa, catàlegs i escrits que amics, periodistes i crítics d’art van dedicar a l’obra i persona d’Armand Cardona Torrandell, tot acompanyat de programes i fotografies de les seves exposicions. Tot aquest material es troba al Fons Documental de la Biblioteca. 

Arrel d’aquesta exposició la Biblioteca ha editat un tríptic que inclou una breu selecció d’alguns dels textos que hi apareixen, així com un llistat en el que trobareu tots aquells autors que van escriure sobre l’obra d’Armand Cardona Torrandell i que han estat seleccionats per l’exposició.

« Si hi ha un pintor que mereixi el nom de creador, aquest és Armand Cardona. El pintor organitza la seva matèria com fou organitzada la matèria de l’Univers, amb la finalitat que l’Univers pogués existir. Objectiu o subjectiu, surrealista o expressionista, abstracte o concret, són termes que res diuen davant l’obra de Cardona. Aquesta no admet classificacions. »

(Sebastià Gasch. Fragment extret del text de presentació del catàleg de l’exposició a les Galerías Layetanas, 1957)

Conjuntament amb l’edició del Punt de llibre de Sant Jordi, aquesta exposició s’emmarca en la commemoració del quarantè aniversari de l’Exposició Antològica Armand Cardona Torrandell, la primera que el pintor va realitzar a Vilanova i la Geltrú, al Foment Vilanoví, entre el 14 i el 28 de novembre de 1959. 

Organitza: Biblioteca Armand Cardona Torrandell, amb la col·laboració de Xavier Capdet Soler en la selecció de textos, programes i fotografies de l’exposició.Patrocina: Prysmian Cables &  Systems.

Obra d’Armand Cardona Torrandell

Per a més informació sobre Cardona Torrandell:

Biblioteca Armand Cardona Torrandell 

Comissió Testimoni i Memòria d’Armand Cardona Torrandell

Spro_3