Joan Miró. Iconografia

Joan Miró. Iconografia

Joan Miró va néixer un 20 d’abril de 1893 a Barcelona i va estudiar a l’Escola de Belles Arts i en l’Acadèmia Galí. La seva obra anterior a l’any 1920 mostra una àmplia gamma d’influències, entre les quals hi ha els brillants colors dels fauvistes, les formes fragmentades del cubisme i les bidimensionals dels frescos romànics catalans. A partir de la dècada dels anys vint es va traslladar a París, trobant-se amb artistes de la talla de Pablo Picasso, on, sota la influència dels poetes i escriptors surrealistes, va anar madurant el seu estil.

Joan MiróL’artista també va experimentar amb altres mitjans artístics, com gravats i litografies, als quals es va dedicar a la dècada dels anys cinquanta. També va realitzar aquarel·les, pastels, collages, pintura sobre coure, escultura, escenografies teatrals i cartrons per a tapissos. No obstant això, les creacions que han tingut una major transcendència, amb la seva obra pictòrica, han estat les seves escultures ceràmiques, entre les que destaquen els grans murals ceràmics on el exemple més creatiu va ser La paret de la Lluna i La paret del Sol, a mitjans dels anys cinquanta, per a l’edifici de la UNESCO a París.

L’art de Joan Miró ha desembarcat aquesta primavera a la capital russa. El Museu d’Art Contemporani de Moscou acull l’exposició Joan Miró. Iconografia, formada per un centenar de peces entre pintures, escultures, dibuixos i gravats de l’artista català procedents de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma. Aquesta mostra es realitza precisament en un any àlgid en l’exportació d’aquest artista, ja que en els 120 anys de Miró també s’han inaugurat exposicions a Roma, Yorkshire i Gènova. La seva obra, que es pot veure en part repartida per Barcelona, és avui un recorregut turístic que atrau persones de tot el món fascinades per un autor venerat als grans museus, entre ells el Centre Pompidou de París, el Museu Hakone de Tòquio i el Museu d’Art Modern de Nova York.

Fundació Joan Miró

Llibres

Joan Miró

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello