El negociado del yin y del yang. Eduardo Mendoza

El negociado del yin y del yang. Eduardo Mendoza

Coberta del llibre El negociado del yin y el yang

Qui ens acompanya durant aquest mes de novembre és Eduardo Mendoza amb la novetat ‘El negociado del yin y del yang’.

Aquest volum és el segon de la trilogia ‘Las tres leyes del movimiento’ i que s’inicià l’any passat amb ‘El rey recibe’.

Quins personatges apareixen?

Ens trobarem amb Rufo Batalla, alter ego de l’autor, i el príncep Tukuulo.

I què ens explica aquesta història?

Ens situa a la primavera de 1975. A les acaballes de Franco. Rufo Batalla planeja tornar a Barcelona, ja que es respiren nous aires de canvi i esperança a Espanya. Però quan ja ho té tot preparat per marxar de Nova York rep una suggerent proposta del príncep Tadeusz Maria Clementij Tukuulo relacionada amb un pla de reconquesta del tro de Livonia, un país ja inexistent.
Les aventures d’en Rufo continuen endavant.

‘(…) El príncipe me puso la mano en el hombro.
-Tienes razón. Pero tus planes y los míos no son incompatibles. Si dentro de unos días te vas de Nueva York, nada impide que, en vez de volar directamente a Barcelona, pases por Tokio. Al fin y al cabo, en Barcelona no te espera un trabajo, ni nadie en especial. Puedes llegar dentro de tres días o dentro de diez. (…)
Muy a mi pesar, los argumentos del príncipe hacían mella en mi ánimo. En mi fuero interno sabía que el regreso no había de resultarme fácil. Estaba hecho a la vida en Nueva York, a una independencia que no sólo consistía en la posibilidad de hacer mi voluntad sin dar cuenta a nadie de mis actos, sino en la íntima indiferencia con respecto a mi entorno. En Barcelona, por el contrario, me esperaba una tupida red de vínculos personales y una situación general altamente inestable, …’

De Rufo Batalla es pot dir que és un personatge que representa aquelles persones que no pertanyen a cap lloc en concret. Comença com a periodista en una revista de cròniques socials, per anar a treballar a una oficina comercial de l’ambaixada espanyola a Nova York, dins d’un ambient burocràtic sense comprometre’l i al qual passen coses que no acaba d’entendre.

portada_el-rey-recibe_eduardo-mendoza_201809031029

Rufo Batalla. 1968. Barcelona. Com a periodista ha de cobrir el casament d’un príncep a l’exili amb una senyoreta de l’alta societat. No sap ben bé com, però inicia una amistat amb el príncep que li encarrega escriure la crònica de la seva peculiar història. Rufo, però, marxarà cap a Nova York amb pocs diners i grans esperances.
Rufo Batalla serà testimoni dels fenòmens socials dels anys setanta: feminisme, igualtat entre races, el moviment gai… Fenòmens que han portat a la situació actual.

Ara només cal esperar el tercer volum d’aquesta trilogia i veure què passa amb aquest Rufo Batalla i el seu seguit d’aventures!

Sobre l’autor, Eduardo Mendoza, només dir-vos quatre ratlles, ja que és un escriptor molt conegut. Va néixer a Barcelona i actualment viu a Londres. Tota la seva producció és en llengua castellana. Les seves obres han estat molt premiades.

Novel·les que ha publicat, entre altres:

etc.

Llibres

El llibre a les biblioteques VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch