Un món ple d’històries d’animals. Angela McAllister i il·lustracions d’Aitch

Un món ple d’històries d’animals. Angela McAllister i il·lustracions d’Aitch

UN MÓN PLE D’HISTÒRIES D’ANIMALS d’Angela McAllister i d’Aitch ens ha acompanyat durant la setmana.

Coberta del llibre Un món ple d'històries d'animalsLa novetat que t’oferim és un cant delicat i harmoniós a l’amor pels animals.

El llibre conté cinquanta llegendes i contes d’arreu del món relacionades amb els animals de cada contrada. Les acompanyen unes senzilles i meravelloses il·lustracions!

Hi són representats països africans: Kènia, Ghana, Nigèria…; d’Àsia: Índia, Tíbet, Japó…; d’Amèrica del Nord: Canadà, inuits, indis nadius…; d’Amèrica del Sud: Perú, Argentia, Brasil; d’Europa: Dinamarca, Escòcia, França…; d’Austràlia i Oceania: Hawaii, Nova Zelanda, Austràlia…

De segur que trobes la història que t’encisarà. Et fem la proposta de tastar-ne un bocinet d’unes quantes!

AMÈRICA DEL NORD. Una història dels peus negres. El búfal i l’Ala d’Àliga.

‘Fa molt de temps només hi havia arbres i arbustos alts i rectes, prou separats perquè un home hi pogués passar per entremig sense necessitat d’un camí, i la terra era llisa sota els peus, sense pedres.
Un gran búfal voltava pel territori. Tenia un poder espiritual, que li permetia canviar les coses d’una forma a una altra. (…) L’Ala d’àliga era ambiciós i volia convertir-se en el cap de la tribu. Per tant, va oblidar-se de la promesa que havia fet i va acceptar l’oferta.’

EUROPA. Una història anglesa. Els tres porquets.
No cal que et diguem massa del què passa en aquest conte. És ben conegut de totes nosaltres!

‘Hi havia una vegada tres porquets que es deien Snuffle, Spot i Curly…’

Il·lustració Un món ple d'històries

ÀSIA. Una història del Japó. Com la medusa va perdre els ossos.
IMG_20190612_180504-crop

‘Al principi, la medusa tenia una closca rodona, blanca com la lluna, i quatre potes que li permetien caminar pel fons marí.
Per desgràcia va perdre aquella closca blanca tan bonica i les quatre potes fortes per una estupidesa. Això és el que va passar. (…)
Malgrat tot, quan la reina va sentir la història de com el mico havia engalaipat la medusa, va riure tant que es va refer gairebé del tot.’

ÀFRICA. Una història de Nigèria. Les formigues i el tresor.

‘En un poblat d’Àfrica vivia un home pobre que era molt amable amb els animals i els ocells. Conreava un hortet, i els pocs aliments que en treia els compartia amb el seu lloro. A més, cada matí escampava unes quantes engrunes a fora la cabana per a les formigues. …’

AUSTRÀLIA i OCEANIA. Una història d’Austràlia. L’emú i el guan negre.

‘…L’emú se’n va anar. “Tinc unes potes fortes i ràpides”, va pensar. “Potser el guan negre té raó.” Així doncs, es va tallar les ales per ser més lleuger.
L’endemà, quan el guan negre va veure l’emú, va estendre les ales i va somriure. …’

AMÈRICA DEL SUD. Una història d’Argentina. Les dues viscatxes.

‘Dues joves viscatxes vivien juntes als vessants rocosos dels Andes. Eren amigues de l’ànima i els encantava estar-se tot el dia jugant, perseguint-se l’una a l’altra entre les pedres i saltant d’una roca a l’altra.
Les dues amigues ho compartien tot, especialment qualsevol clapa deliciosa de molsa o liquen, que era el seu menjar preferit.
(…)’

Contes

El llibre a les biblioteques VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch