#SetmanaDeLaNatura

De l’1 al 9 de juny, se celebra Setmana de la natura.
 
I què és? És una campanya que durant aquests dies vol promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i del nostre territori.
 
Qui hi pot participar? Qualsevol entitat sense ànim de lucre pot organitzar una activitat per a la Setmana de la Natura que encaixi amb l’objectiu de la Setmana: conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori. Caminades, sortides guiades, tallers, xerrades, exposicions, activitats de voluntariat són algunes de les activitats que pots organitzar.
 
I la biblioteca us ha preparat una aparador/exposició dels llibres d’aquest fons temàtic, alguns dels quals són les novetats que us presentem:
 

imagenGrande1

 
Paisatges de CATALUNYA ens mostra vint indrets del nostre país a través dels seus paisatges. Cada paisatge acompanyat d’una il·lustració: el Delta de l’Ebre, els Ports, Siurana, el bosc de Poblet, el Garraf, Montserrat, el Garraf… per acabar amb el Canigó.
 
catalunya Catalunya. Rutes per a observar la natura tot l’any. Hi trobaràs trenta-sis rutes distribuïdes en tres rutes cada mes. Des del mes de gener fins al mes de desembre, els llocs idonis per descobrir les meravelles que ens té amagades Catalunya. Cada lloc i cada esdeveniment natural té el seu moment, és per això que el quan és també molt important.
La floració, la migració, la hivernació, el zel, els cicles vitals de les plantes i dels animals ofereixen espectables únics i efímers. Una mateixa ruta feta en diferents èpoques de l’any mostra dos moments completament diferents el que provoca que l’interès de la sortida també sigui un altre.
 
tornarTornar al bosc. Les feines dels bosquerols. Els autors ens relaten una sèrie de treballs que es feien al bosc: recollir llenya per fer carbó, feixines, pega, dogues… Llevar el suro, recol·lectar pinyons, castanyes, cireres d’arboç…
I tots els relats acompanyats per les explicacions dels bosquerols, els quals mantenen el llenguatge de la seva contrada.
 
vuelta al mundo La vuelta al mundo en 80 árboles. Jonathan Drori, l’autor, viatja a través del temps i de les cultures i aporta dades científiques per tal de demostrar que els arbres desenvolupen un paper molt important en tots els àmbits de la vida. Cada història està il·lustrada per Lucille Clerc.
 
La informació es distribueix per zones continentals. El viatge s’inicia al nord d’Europa i s’acaba a Nord-Amèrica. Se sap que existeixen setanta mil espècies distintes sentir el bosque. Fabriquen productes químics desagradables amb efecte de rebuig. Deixen anar goma, làtex i resina amb la finalitat d’ofegar, enverinar i immobilitzar insectes i altres atacants i per evitar la presència de fongs i bactèries.
 
Sentir el bosque. Què en sabeu del shinrin-yoku? En japonès significa banys de bosc. Passejar relaxadament, sense presses, sense pressions per un jardí, per un bosc ens afavorirà a retrobar-nos amb nosaltres mateixos. Aquest mètode es basa en tradicions mil·lenàries d’aproximació a la natura en la cerca de benestar i harmonia.
Tots els sentits s’han de despertar, s’han de connectar amb el bosc i quan s’alliberen, les emocions es desperten… i un equilibri interior apareix.
 
 
Desitgem que us agradin!
 

Estepa Farigola1 Parc Garraf 3

 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.
 

Logo Generalitat

Goldfinch