L’origen de les espècies de Charles Darwin. Sabina Radeva

Novetat infantil maigLa novetat d’aquest mes de maig que et proposa la biblioteca és aquest meravellós llibre de Charles Darwin, ‘L’origen de les espècies’.
 
Qui no ha sentit mai a parlar d’aquest llibre? Creiem que quasi tothom n’ha sentit a dir alguna cosa. Doncs bé, ara els infants el poden llegir amb una fantàstica adaptació de Sabina Radeva.
 
Com ella mateixa diu:

‘…he intentat crear una adaptació fidel de L’origen de les espècies de Charles Darwin en forma d’àlbum il·lustrat. Amb aquest llibre, els infants podran descobrir el poder de l’observació i aprendre que la curiositat sobre el món natural pot portar a descobriments increïbles. Sense cap mena de tecnologia moderna (en la qual la ciència d’avui dia confia una mica massa), en Darwin va poder dur a terme una investigació prou fiable per canviar la nostra manera d’entendre la vida a la Terra.’

 
A les guardes del llibre hi ha un seguit d’il·lustracions de papallones i d’escarabats per tal que els nens els puguin anar descobrint quan surtin a la muntanya o a la ciutat!
 
Algunes de les papallones que podeu trobar!
 

IMG_20190508_165309-crop IMG_20190508_165455-crop

I algun dels escarabats!

Escarabat 1 Escarabat

En Darwin era un naturalista anglès que va recórrer el món a bord del vaixell HMS Beagle i va visitar indrets meravellosos, mentre estudiava els animals i col·leccionava fòssils.
Tot el que anava veient i observant s’ho anotava amb molta cura. Quan tornà a Anglaterra va posar en ordre tot el que havia escrit i després de vint anys de treball intens va poder publicar el seu llibre ‘L’origen de les espècies’, en el qual explicava les seves idees sobre: els animals petits i els grans, els animals salvatges i els domesticats, les variacions a la natura, la lluita per l’existència, la selecció natural…

Va dibuixar un arbre per explicar com evoluciones les espècies:

IMG_20190508_165410-crop

 
Sabina Radeva, l’autora, és una dissenyadora gràfica i l·lustradora que viu a Londres. Té un màster en biologia molecular, però a partir de l’any 2009 va abandonar la ciència per dur a terme una carrera creativa i des d’aleshores s’ha format com a il·lustradora.
 
Esperem que us agradi!
 
 
Contes
 
El llibre a les biblioteques VNG.
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch