Indignación

L’obra de Philip Roth (1933-2018), un dels escriptors nord-americans contemporanis de més prestigi, ha estat portada a la gran pantalla en nombroses ocasions. IndignaciónPortnoy’s complaint (1972), La mancha humana (2002), Elegy (2008), La sombra del actor (2014) i Pastoral americana (2016) són alguns del llibres que han tingut la seva adaptació cinematogràfica. Aquesta setmana, a la Joan Oliva, trobareu com a novetat Indignación (2016), una nova adaptació, en aquest cas de la novel·la número vint-i-nou de Roth.

Indignación ha estat el debut en la direcció de James Schamus. Tot i ser la seva primera experiència com a director, Schamus té una llarga trajectòria com a guionista i productor i habitual col·laborador, per exemple, dels films d’Ang Lee. El seu primer llargmetratge, Indignación, va ser un dels grans triomfadors del Festival de Sundance 2016.

L’any 1951, Marcus Messner és un jove estudiant jueu de 18 anys d’origen humil. En Marcus, com en Philip Roth, prové de Newark (Nova Jersey) i, en el cas del protagonista de la pel·lícula, és fill únic d’un carnisser kosher que asfixia el seu fill amb les seves pors i la seva sobreprotecció.

indignation1

El jove Marcus estudia a la Universitat luterana d’Ohio quan acaba de començar la Guerra de Corea. Veient que els seus amics estan trobant la mort en el conflicte bèl·lic, Marcus evita haver de participar-hi gràcies als seus estudis universitaris. Tot i això, la vida del jove Marcus farà un gir de 180 graus, ja que tampoc no s’acabarà d’adaptar a la seva nova vida a Ohio, en què haurà de fer front a l’antisemitisme i la repressió sexual. Patirà, també, per l’amor de la jove Olivia.

L’actor Logan Lerman (Corazones de acero, Las ventajas de ser un marginado) interpreta Marcus Messner. L’actriu Sarah Gadon (Cosmopolis; Drácula, la leyenda jamás contada) fa el paper d’Olivia.

Ja podeu reservar Indignación a la Joan Oliva!

DVD

  • Indignación
  • Llibres

  • Indignació
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl