La cuina de l’estudiant, Margarita Torrent

El llibre de cuina que aquesta setmana tenim com a novetat a la biblioteca Joan Oliva és un llibre senzill, però no pas mancat de valor. De fet, l’objectiu de la seva autora, Margarita Torrent, és tan important com ajudar a trencar el gel a totes aquelles persones que tenen poca o cap experiència culinària.

Cuina de l'estudiantLa manca d’experiència té una fàcil solució. Posar-s’hi com abans millor. I com que amb el ritme de vida que portem, l’habitual és disposar de poc temps per dedicar a la cuina, tot i que no volem renunciar a menjar bé i per pocs diners, l’autora ens ofereix un seguit de consells, trucs i receptes fàcils i ràpides. Els novells entre fogons ja no tenen excusa! La cuina de l’estudiant serà la solució per portar una dieta equilibrada i de qualitat i per endinsar-se, per fi, en el món de la cuina.

L’autora, conscient, que la major part de persones comencem a cuinar quan marxem de casa dels pares i, habitualment, ho fem per a poques persones, ofereix receptes per a 1 o 2 racions. Amb excepcions, això sí. Receptes de brous, cremes de verdures o estofats de carn dels quals no té sentit cuinar una sola ració o que solem cuinar en dies de festa per a més companys de taula.

I com que cuinar no és només un recull de receptes, el llibre serà també de gran ajut per als no experts en qüestions com ara: quins ingredients cal tenir al rebost? quins són els menjars frescos bàsics? què cal tenir al congelador per poder elaborar un primer o un segon plat? Quins són els estris imprescindibles?

A més a més, hi podreu trobar alguns consells bàsics pel que fa a la conservació de la pasta, les verdures, els llegums o les carns, per exemple.

olive-oil-1412361_640

I, evidentment, tot un seguit de receptes fàcils i saludables, repartides en salses, amanides, verdures, sopes i cremes, pasta, arròs, fideus, llegums, pollastre, porc, vedella, peix, ous i postres.

Si no heu cuinat mai, aquest és el vostre llibre de receptes. Començareu aprenent com fer un sofregit i acabareu cuinant uns fideus a la cassola o un pollastre a l’ajillo per llepar-se’n els dits!

Ja podeu reservar La cuina de l’estudiant a la Biblioteca Joan Oliva.

Llibres

La cuina de l’estudiant

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl