Mindfulness para embarazadas

minfulness-para-embarazadasMindfulness és la traducció del terme sati, una paraula de la llengua pali, que antigament es parlava a l’Índia i que, actualment, encara es fa servir com a llengua litúrgica budista en algunes zones de l’Àsia. Tot i que pugui semblar que Mindfulness és un concepte actual, la traducció a l’anglès de sati per Mindfulness té l’origen a finals del segle XIX, quan un funcionari britànic destinat a Ceilàn es va interessar per l’idioma pali.

Mindfulness, sati o “consciència o atenció plena” són conceptes originalment relacionats amb el budisme tot i que la pràctica d’aquestes tècniques es troba totalment lliure de connotacions religioses. El que proporciona el Mindfulness, a qui el practica, és serenitat, concentració, capacitat d’adaptació i coneixement de nosaltres mateixos. No és d’estranyar, per tant, que la pràctica de la meditació, en general, i del Mindfulness, en particular, tingui cada vegada més seguidors entre el públic occidental.

Aquesta setmana, us oferim com a novetat un llibre sobre la pràctica del Mindfulness per embarassades, de la mà del doctor i catedràtic Santiago Segovia. El doctor Segovia fa gairebé vint anys que imparteix cursos i tallers de Mindfulness i és el creador del Programa Mindfulness Based Mental Balance (MBMB).

La novetat d’aquest setmana a la Joan Oliva és Mindfulnes para embarazadas, en què l’autor descriu el MBMB-embarassades, una “metodologia dissenyada per prevenir l’ansietat o l’estrès que la dona embarassada pot experimentar durant la gestació com a conseqüència de la dinàmica de la vida quotidiana i, d’aquesta manera, evitar els efectes de l’ansietat en el desenvolupament psicobiològic dels nens“.

El llibre està dividit en doa grans blocs: un de teòric i un altre de pràctic en què es descriu, pas a pas, el programa MBMB-embarassades. Si voleu fer un cop d’ull a les primeres pàgines del llibre, feu clic a continuació:

minfulness-para-embarazadas rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

  • Mindfulness para embarazadas
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl