Grans Vins a petits preus 2018: més de 200 vins catalans per menys de 12 €

“Tots els vins tenen cabuda en aquesta guia, només cal que siguin bons”

El sommelier Lluís Romero presenta el seu nou llibre sobre el món del vi, que és novetat aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva. GRANS.VINS.A.PETITS.PREUS.2018.smallEs tracta de Grans Vins a petits preus 2018: més de 200 vins catalans per menys de 12 €, amb què pretén fer fora la idea que els vins catalans bons són cars i fer veure que, lluny del que alguns puguin pensar, per tastar vins d’excel·lent qualitat no cal anar fora de Catalunya. Al llarg de 10 mesos va tastar 422 vins de casa nostra i n’ha triat 205, que ha inclòs en aquest llibre. Els més de 200 vins escollits, entre els quals hi ha de blancs, negres o rosats, amb DO o sense, han estat seleccionats per la seva gran qualitat i pel seu preu assequible.

Un parell d’anys abans, el mateix Lluís Romero va publicar Grans vins a petits preus: 175 vins catalans per menys de 10 €. A diferència de llavors, en aquest nou recull hi ha augmentat el preu màxim dels vins de 10 a 12€ i ha passat de 175 a 205 vins seleccionats. A més a més d’aquesta diferència, aquest nou volum inclou com a novetats un apartat dedicat als vins sense DO i un rànquing final amb el 10 millors, d’entre el 205.

Grans Vins a petits preus 2018 comença amb un llistat de varietats de raïm, blanques i negres, amb la seva corresponent descripció. Més endavant, s’enumeren les 12 DO analitzades (de les quals ja anuncia l’autor que s’hi recullen una quantitat molt diferent de vins per causes com l’extensió en hectàrees de cadascuna de les DO o el preu dels seus vins):

Denominacions d’Origen Catalanes:

grape-2724788_960_720

Alella

Catalunya

Cava

Conca de Barberà

Costers del Segre

Empordà

Montsant

Penedès

Pla de Bages

Priorat

Tarragona

Terra Alta

 
 
 

A continuació, Romero analitza una per una cadascuna de les DO i ho complementa amb les fitxes dels vins seleccionats. De cada DO, hi podreu trobar dades tècniques com ara el nombre d’hectàrees, l’altitud, la pluviometria anual, la producció i les varietats de raïm que s’hi produeix. De cada vi, una completa fitxa amb les dades del Celler que el produeix, les varietats de raḯm que el componen (amb els seus corresponents percentatges), una detallada descripció de les seves qualitats i el seu preu.

vines-1747224_960_720L’autor no ha volgut deixar de banda vins catalans que no pertenyen a cap DO i, per aquest motiu, ha inclòs també 17 vins que no pertanyen a cap consell regulador entre els 205 escollits en aquest llibre. I com a colofó a aquest detallat treball, el Top Ten dels vins catalans per menys de 12€.

Els amants del vi i aquells que volgueu començar a introduir-vos en aquest món, no podeu deixar passar Grans Vins a petits preus 2018: més de 200 vins catalans per menys de 12 €. Ja el podeu reservar a la Joan Oliva!

Lluís Romero és també l’autor de Vins secrets de Catalunya. Si us interessa el món del vi a Catalunya, a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova hi podeu trobar tots aquests llibres sobre vins catalans. Feu clic aquí:

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat

Funny Girl