20 excursions a prop del mar. Sergio Fernández Bertolin

Coberta 20 excursions Sergio Fernández Bertolín, excursionista i muntanyenc des de la infantesa, és l’autor d’aquest llibre amb 20 propostes de rutes que uneixen el mon de la platja i l’ascens a serres o cims més prominents del front litoral català per tornar de nou a la costa. Les comarques per les quals passen aquestes rutes són: l’Alt i Baix Empordà, la Selva, el Maresme, el Barcelonès, el Garraf, la Costa Daurada i el Delta.
 
‘Banyar-nos a la platja en tornar d’una bona excursió o assolir un cim des del punt més baix possible són ingredients especials d’aquestes rutes, (…)’. S’ha fet servir l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) per comptabilitzar altituds, distàncies i temps recorreguts.
 
La dificultat és una mesura molt subjectiva, per tal de valorar-les s’ha fet una comparació entre elles. Totes les rutes són assequibles per a un excursionista experimentat i amb una forma física adequada.
 
Els itineraris estan agrupats per zones i comarques:
 
Zona 1: Rutes per l’Alt Empordà

 • El Querroig des de Portbou
 • El puig d’Esquers
 • Circular de Llançà a Sant Salvador i tornada pel Port de la Selva i pel camí de ronda
 • Circular de Cadaqués a Roses, passant pel puig Alt i tornant per la costa
 • Zona 2: Rutes pel Baix Empordà i la Selva

 • De l’Estartit al Montgrí
 • Les muntanyes i costes de Begur
 • El puig Gros des de Sant Feliu de Guíxols
 • El puig de Cadiretes des de Tossa de Mar
 • Zona 3: Rutes pel Maresme i el Barcelonès

 • Pedrascastell des de Canet de Mar
 • De Caldes d’Estrac a Mataró
 • El Montcabrer i el castell de Burriac
 • Sant Mateu des de Premià de Mar
 • El puig de Castellar des de Badalona
 • Zona 4: Rutes pel Garraf, la Costa Daurada i el Delta

 • De la platja del Garraf a la de Castelldefels
 • Camí de ronda de Sitges a Vilanova i ascens a la Talaia
 • Aquesta ruta consta de dues parts: el camí de ronda de Sitges a Vilanova i la Geltrú i l’ascens a la Talaia des de Vilanova, amb descens a Cubelles. La durada és de sis hores sense comptar aturades, la distància que es recorre són vint-i-quatres quilòmetres i el desnivell acumulat +/-450 metres. El grau de dificultat és mitjà. S’inicia a l’estació de rodalies de Sitges i finalitza a l’estació de rodalies de Cubelles.

  Punta_Grossa_des_de_Punta_Llarga_-_panoramio

  Pel camí de ronda es troben diverses cales rocalloses, feréstegues i de difícil accés, entre les quals: la platja de la Desenrocada i la platja de l’Home Mort. Si hom es vol banyar, ho pot fer a les grans platges urbanes de Sitges i Vilanova i la Geltrú i a les de Cubelles, que són una mica més petites.

 • La Mola des de Torredembarra
 • El Molló Puntaire i el Torn des de l’Hospitalet de l’Infant
 • Integral a la serra del Montsià
 • Podeu llegir les primeres pàgines clicant aquí.
   
   
  Llibres Llibres a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Goldfinch