Els misteris d’Andy Warhol

Andy WarholAndy Warhol. Els misteris de l’art ofereix durant bona part de la primavera prop de quaranta obres que pretenen fer un recorregut per les curiositats de l’artista Andy Warhol. Entre els objectes que podem trobar hi ha una cadira elèctrica que l’artista de Pittsburg utilitzava per mirar pel·lícules de terror, també s’hi pot trobar altres creacions com la llengua dels Stones, o també el logotip de la marca de llet Polk’s.
Aquests objectes de característiques similars i d’altres són els que es poden trobar en aquesta exposició del Centre Cultural Unnim de Terrassa que es podrà visitar fins al diumenge, 3 de juny.

La mostra recorre tots les etapes creatives de Andy Warhol excepte els seus primers anys quan residia a Nova York i les valuoses serigrafies de Liza Minelli, Diana Ross, Brigitte Bardot o Mao; però sí es pot gaudir de les imatges d’altres celebritats com Frank Sinatra, Mike Jagger, Jimi Hendrix o John Lennon.

Marilyn de WarholCal tenir en compte que la majoria de les obres exposades tenen l’autoria compartida ja que porten també la signatura de Basquiat i Pietro Psaier. Warhol posava l’enginy i els seus col·laboradors en la majoria de les ocasions ho posaven a la pràctica fent realitat la idea inicial. Es tracta d’un tipus d’art que connecta ràpidament amb el públic i a més es poden trobar molts punts de referència en les creacions que es mostren.

La gran virtut de Warhol en l’art era eliminar la diferència entre les belles arts i les arts comercials utilitzats per a les il·lustracions de revistes, llibres d’historietes, àlbums de registre o campanyes publicitàries.

Andy Warhol va morir el 22 febrer de 1987 a causa de complicacions després d’una operació de vesícula biliar. Aquesta mostra itinerant li vol oferir el seu petit homenatge.

Els misteris de l’art

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello