La noia del club. Maria Carme Roca

‘L’horror és de sentir que entre la veritat i nosaltres no hi ha sinó un pas de tenebra, i que el peu serveix d’amagat la covardia de la voluntat. CARLES RIBA, Segon llibre d’estances, 1930’

9788490267219_04_g-79cd1042 La Flora, des de ben jove, ha volgut ser nedadora. Tot i que la seva família li fa costat, no ho té gens fàcil. No tenen gaires diners i ha de compaginar el treball amb l’esport. Els aires nous que duu la proclamació de la Segona República donen ales al seu somni i la Flora s’entrena de valent…
A poc a poc, es veurà immersa en els conflictes de la Barcelona dels anys 30, no tan sols per la seva difícil carrera esportiva, sinó perquè a més s’enamorarà d’en Romà, un jove de classe alta a qui miraran amb recel els seus amics, vinculats a grups anarquistes.

‘-Saps el que em fot? -va continuar en Romà-. Que aquella mateixa nit, sol, estirat el meu llit, em vaig adonar que encara n’estava de la Flora i que en aquell moment m’importava un rave el que havia passat a casa, la volia a ella i prou. Vaig decidir de passar full i creure que ella no hi tenia res a veure per més que la mamà insisteixi amb aquesta idea, a banda del que em deia quan anava amb la Flora, que era de les que busquen un marit ric.’ pàg. 76

‘La Flora se sentia emocionada. I amb ganes de participar ni que fos indirectament en aquella proposta criticada per la dreta, que xonsiderava que era una operació d’inspiració comunista’. pàg. 226′

baixa Maria Carme Roca és historiadora i escriptora. Les biblioteques sempre li han aportat pau. La seva primera obra es publica l’any 1997 i com ella mateixa diu: ‘Han passat anys des d’aquell 1997. He vist convertir-se els meus fills en homes, i m’he anat construint una trajectòria literària que treballo perquè cada dia sigui més sòlida. I amb la il•lusió de pensar que encara em queda un bon tram de camí per recórrer.’

Alguns dels premis amb els quals ha estat guardonada:

 • Néstor Luján de novel·la històrica 2006 per Intrigues de palau.

  A finals del segle XIV i durant part del segle XV, una sèrie de personatges femenins mouen subtilment els tramats polítics. No poden ostentar el poder visiblement, però faran el possible per accedir-hi. Aliances, conxorxes palauenques, bruixeries,..

 • Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil 2009 per Qui és el de la foto?
 • Quan la seva millor amiga li va fer una foto a la festa del seu setzè aniversari, la Hannah no esperava aparèixer retratada al costat d’algú que ningú va veure.

 • Joaquim Ruyra de narrativa infantil 2012 per Katalèpsis
 • L’Eric pateix catalèpsia, una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però que el manté conscient.

 • Barcanova 2017 per Selfies al cementiri
 • El bell i antic cementiri del Malmö, al centre de la ciutat, és el punt de trobada dels vius virtuals. En Nils és un d’ells i està encantat de ser-ho: perquè pot dedicar-se a fer allò que més li agrada: lligar.
   

  portada_intrigues-de-palau_maria-carme-roca_201508051054 9788498246438_04_g-4fb22c23 9788424647506_imatge_portada_llibre_detall_9788424647506 BG00258601

   
  L’autora ens parla del llibre a continuació:
   

   
   
  Llibres Llibres a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Goldfinch