Por encima de la lluvia. Víctor del Árbol

‘Pasado, presente y futuro se entremezclan en este viaje desde Tánger en 1955 hasta Mälmo en 2014, metáfora de un viaje mucho más importante: el de vivir siempre intensamente.’

índex Víctor del Árbol va néixer a Barcelona, va cursar estudis d’història a la Universitat de Barcelona i va treballar durant vint anys com a mosso d’esquadra a la Generalitat de Catalunya.
 
Com a escriptor val a dir que ha estat guardonat més d’un cop:

 • 2006 – Guanya el Premi Tiflos de novel·la, organitzat per l’ONCE, amb ‘El peso de los muertos’.
 • 2008 – Finalista del Premi Fernando Lara amb ‘L’abisme dels somnis’ i que no s’ha publicat.
 • 2011 – Publica ‘La tristeza del samurai’. Traduïda a una desena d’idiomes i best seller a França, amb traducció de Claude Bleton. Compta amb nombrosos premis, entre ells, Le Prix du polar Européen 2012 a la millor novel·la negra europea que atorga la publicació francesa Le Point en el festival de Novel·la Negra de Lió, el Prix QuercyNoir 2013, de Cahors, i el Premi Tormo Negre, atorgat pel Club de novel·la criminal de la Biblioteca Fermín Caballero, de Conca, el 2013.
 • 2016 – Guanya el Premi Nadal de Novel·la, amb ‘La víspera de casi todo’.
 •  
  portada_por-encima-de-la-lluvia_victor-del-arbol_201706061821
  2017 – Acaba de publicar ‘Por encima de la lluvia‘.
   
  Una sola mirada entre desconeguts pot incedir en la vida d’uns i d’altres.
   
  Tres personatges: Helena, Miquel i Yasmina. Dues històries paral·leles.

  Dos personatges: l’Helena i en Miquel es coneixen en un residència d’avis a Tarifa. Ell va ser director d’una oficina bancària i ha confiat tota la seva vida a la lògica dels números; ella, en canvi, ha fet servir la intuïció i el seu desig de ser lliure. Els dos creuen que ja ho han viscut tot, però un fet inesperat a la residència els farà adonar que no ha estat així. El suÏcidi d’un company els empenyerà a emprendre el viatge de les seves vides.
   
  Paral·lelament a aquesta història, un personatge: Yasmina, una jove filla d’immigrants marroquins a Malmö i a qui agrada cantar, la qual viu atrapada entre el seu avi autoritari, el menyspreu de la seva mare i el seu amor secret amb el sotscomissari de la policia sueca.
   
  Tres vides que no tenen res en comú, però que mostren el sentit de l’amor, la vàlua dels nostres records i la saviesa que això aporta.
   
  Llegiu el primer capítol.
   
   

   

  Llibres Els llibres a les biblioteques VNG.
   

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Goldfinch