Michael Nyman i la seva banda

Michael Nyman BandEl compositor anglès Michael Nyman, conegut per la música per al film de Jane Campion El Piano (1993), ha actuat amb un gran èxit al Palau de la Música de Barcelona amb la Michael Nyman Band, composta per 11 músics, i amb la qual porta més de 30 anys treballant.

La música de Nyman és coneguda principalment per les seves bandes sonores, tot i que de vegades no li agrada aquest concepte que es té del seu treball. “Sóc més que compositor de bandes sonores”, afirma.

Efectivament, Michael Nyman és un dels compositors britànics més innovadors i aclamats, i el seu treball abasta òperes, quartets de corda, bandes sonores i concerts orquestrals.

Michael NymanTambé destaquen les seves col·laboracions amb el compositor Sir Harrison Birtwistle i el cantant Damon Albarn. Entre els seus èxits s’hi inclou l’òpera L’home que va confondre la seva dona amb un barret, basada en el treball del neuròleg Oliver Sacks.

Molt més que un simple compositor, és a més intèrpret, director, pianista, escriptor, musicòleg, fotògraf i cineasta. Considerat com un “home del renaixement”, la seva inquietud creativa i la seva polivalència artística l’han convertit en una de les icones culturals més fascinants i influents del nostre temps.

Nyman s’ha caracteritzat per ser un artista obert, amb sentit de l’humor i imaginació, que li ha permès connectar amb una gran audiència a tot el món.

align="center"> Cds
 • The Draughtsman’s Contract
 • The Essential Michael Nyman band
 • Gattaca
 • Greenaway revisited
 • Libertine
 • Le mari de la coifeusse
 • The Piano
 • The Piano Sings

 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  sofeita