Albert Mallofré. Crític, promotor i impulsor discogràfic.

fallece-el-critico-musical-albert-mallofreAlbert Mallofré ens ha deixat aquest dissabte passat a l’edat de 92 anys. Nascut a Vilanova i la Geltrú l’any 1926. Promotor i impulsor discogràfic, de diversos concerts i festivals de música. Ha estat considerat un referent en l’àmbit de la crítica musical durant molts anys.
Els seus inicis en el món laboral van ser com a columnista al setmanari local de Vilafranca del Penedès. No va ser fins als anys quaranta quan va començar la seva tasca com a periodista musical. Per continuar com a corresponsal de diverses publicacions esportives.
Cal esmentar les seves col·laboracions amb la revista Destino, entre finals de la dècada dels cinquanta i mitjans de la dels setanta. Durant anys, també va dirigir la secció de Cultura i Espectacles de La Vanguardia. També, en diferents emissores de ràdio (Radio Barcelona, Radio Nacional o Radio 4, entre d’altres). A TV3, als anys 80, va presentar el programa “Jazz“.
Van ser nombrosos els seguidors de les seves cròniques musicals i al llarg de la seva trajectòria professional va fer amistat amb figures de primer ordre, com ara: Duke Ellington, Miles Davis, Tete Montoliu o Joan Manuel Serrat.
 
Albert Mallofré ha estat l’únic periodista de l’Estat que ha tingut l’ocasió d’entrevistar el quartet de Liverpool durant la seva estada a Barcelona, l’any 1965.
 
Com a escriptor és autor de la novel·la ‘L’any passat a Valldordis‘, publicada el 2000, i de ‘Simplemente, vivíamos‘, publicada el 2009.

img baixa

 
Llibres que podeu trobar a les biblioteques de VNG..
 
 
IMG-20170913-WA0000
Fa uns anys que va fer donació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú de la seva col·lecció particular.
La biblioteca Joan Oliva i Milà és la dipositària d’aquest fons de música en discs de vinil, cd’s i llibres . Per a consultes puntuals de les persones interessades cal fer petició prèvia a la biblioteca, a la Sala d’Adults.
 
Trobareu més informació si cliqueu aquí.
 
 
 
Entrevista amb Albert Mallofré per a Garraf Televisió:
 

 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch