‘Pon en marcha tu cerebro’. Àngels Navarro

Si es vol saber com funciona cada part del cervell, quina és la seva finalitat, on intervé… Àngels Navarro ho explica en el seu llibre ‘Pon en marcha tu cerebro’. 9788449332692 El cervell és responsable d’una sèrie de funcions cognitives com parlar, escriure, comprendre… i també és l’encarregat de la lògica, la memòria, la resolució de problemes… Aquestes funcions disminueixen amb el pas del temps, per tant, exercitar-lo és fonamental per a mantenir-lo jove.
 
Com s’ha de fer servir el llibre? La part teòrica tracta del sistema nerviós en general, del cervell en particular i de les característiques i de les funcions d’aquest òrgan tan important. La part pràctica consta de cent setanta-set exercicis plantejats com a petits reptes que desafien la capacitat de superació amb les corresponents solucions raonades. Tots aquests exercicis estimulen la concentració, la capacitat de reacció i de deducció, el pensament crític i la creativitat.

L’autora enumera un seguit d’amics i d’enemics del cervell, entre els quals: la flexibilitat vs la rutina; el pensament divergent vs una actitud conservadora; l’autoestima, la il·lusió vs la depressió; el plaer de viure vs l’ansietat; l’optimisme vs el pessimisme i la negativitat; la motivació constant per aprendre vs el desinterès per l’estudi i la lectura… I sobretot, la tranquil·litat, l’equilibri, la serenor vs l’estrès!

angels-navarro_1 Àngels Navarro és llicenciada en psicologia i està especialitzada en teràpia a partir del joc. Durant molts anys ha col·laborat amb El Periódico de Catalunya, en la secció de passatemps i amb les revista Escuela i Cavall Fort. Va publicar el seu primer llibre el 2003 i té vint-i-dos títols en el mercat dirigits a nens i a adults, entre els quals:

 • 15 són quinze
 • 1001 juegos de inteligencia para toda la familia
 • Avis i néts jugueu!: més de dos-cents jocs per a avis i àvies d’ara
 • Busca i rebusca: més de cent jocs per desenvolupar l’observació
 • Ens divertim amb la ciència

   
  Us facilitem un enllaç on podeu fer un tastet de ‘Pon en marcha tu cerebro‘, només cal que cliqueu aquí.
   

  Llibres Llibres a les biblioteques vng.

   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

 • Goldfinch