FIMPT 2009

FIMPT 2009Us volem introduïr des d’aquí al que properament, en unes setmanes, serà el protagonista a la nostra ciutat: el FIMPT 2009.

Diego El Cigala serà aquest any l’estrella que actuarà en el marc del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, el dissabte 18 de juliol a les 23 hores. El concert, que tindrà com a escenari la plaça de la Vila, serà un recull de coplas, tangos, boleros, guaguancós, danzones, i el flamenc més genuí extret del seu darrer treball Dos lágrimas.

Entre els concerts principals d’aquesta edició del festival es troben els Monjos Tibetans del monastir Tashi Lhunpo. És una de les sis grans universitats monàstiques tibetanes, i la seu del Panchen Lama, el segon líder espiritual tibetà, després del Dalai Lama. Allà els monjos han enregistrat el seu darrer cd Dawn Till Dusk, que recorre un dia en al vida del monestir i que podrem gaudir en directe dins del festival.

Entre els grups destacats, el festival comptarà amb Roger Mas. Al seu sisè àlbum, Les Cançons Tel·lúriques aconsegueix una barreja de tradició catalana amb unes línies de guitarra-blues connectades amb la tradició dels ragas hindús i els cants amb harmònics de la tradició oriental.

Assurd Un altre actuació destacada serà Assurd. Amb un temperament fogós, aquestes quatre artistes treballen juntes des del 1993 i han esdevingut unes veus femenines d’una sonoritat excepcionalment potent.

Els instruments de percussió amb els quals s’acompanyen, com la tammorra -el tambor de marc, el tamborí o les castagnettes italianes, no poden combatre la força del seu cant.


Altres artistes destacats que hi participaran en aquesta edició del festival són:

 • Euclydes Mattos Trio de Brasil
 • Terrakota de Portugal
 • Darlly Madia & Trio Forróbódo de Brasil
 • Jaipur Kawa Brass Band d’Índia
 • Omara Portuondo de Cuba
 • Les entrades es podran començar a adquirir a partir del 6 de juliol a Discos Andreu de Vilanova i la Getrú. I ja són disponibles al Servicaixa les entrades corresponents a Diego el Cigala, Monjos Tibetans del monastir Tashi Lhunpo i Assurd.

  MÉS INFORMACIÓ. FIMPT 2009

 • Guia de lectura FMPT 2009
 • El Programa a la web del Festival
 • VÍDEOS. Els protagonistes del Festival.

 • Assurd: La Zamara
 • Terrakota: É verdade
 • Euclydes Mattos Trio
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Morello