La viuda, de Fiona Barton

viudaJean és una dona abnegada i completament lliurada al seu marit. Quan aquest és acusat del rapte i assassinat d’una nena desapareguda assalten els primers dubtes en el nucli familiar. La repercussió i l’assetjament dels mitjans comença a ser asfixiant, però la sobtada i accidental mort d’ell deixa el cas en l’aire, però Kate Waters, una insistent reportera aconseguirà fer-se amb la confiança de Jean, i amb l’ajuda de l’inspector Bob Sparkes, encarregat del cas, faran el possible per desentranyar els secrets que encara guarda aquesta dona misteriosa.

La seva autora és Fiona Barton que va ser una experimentada periodista de successos pel Daily Telegraph, assistint a nombrosos judicis al llarg de la seva carrera. Ha seguit de prop casos com el de Madeline McCann i va aconseguir el Premi Nacional de la premsa britànica a l’any 2001. La periodista i alhora escriptora explica aquesta història fent petits salts en el temps, amb intenció que el lector conegui els antecedents i el desenvolupament dels fets.
 

 
fbartonEn un principi apareix el personatge de Jean atenent per primera vegada a una periodista després de la mort del seu marit i a partir d’aquí la narració donarà diferents salts, amb el segrest de la nena, les diferents investigacions policials i l’evolució del personatge de la mare després de viure aquest calvari. Els altres actors del llibre, sense cap dubte, són el millor de la novel·la.

La profunditat que presenten és magistral ja que cadascun d’ells tindrà el seu paper crucial en el desenvolupament de la trama, degut a que fins als personatges més puntuals seran de gran ajuda per mostrar millor les seves emocions.

En definitiva, és un thriller psicològic ple de secrets i incògnites però que porta en si mateix una forta càrrega de realisme, crítica, tot i que també ambigüitat, però que en la seva part final es convertirà en addictiu per descobrir el seu desenllaç.
 

Aquí podeu llegir el primer capítol viuda

Llibres

La viuda

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello