‘Todxs vosotrxs’ de José Luis Algar

“La gente va y viene y yo tengo la maldición de acordarme de todxs vosotrxs.”

todxs vosotrxsAquesta és la premisa en la que el vilanoví José Luis Algar s’inspira per crear aquest llibre de poesia il·lustrat que podeu trobar entre les novetats setmanals de la Biblioteca.

Com ell mateix diu: ‘Todxs vosotrxs és un llibre sobre les persones que s’han oblidat de mí. Sobre les persones a les quals he estimat i he odiat. Todxs vosotrxs és una col·lecció d’il·lustracions i textos amb nom propi. Todxs vosotrxs és una manera de recordar-me de les persones que ja no se’n recorden de mi i que jo estic condemnat a recordar’.

En aquesta novel·la gràfica trobem algunes vivències, records i pensaments del mateix autor narrats des de la poesia i la quotidianitat, proximitat i naturalitat que aconsegueix amb les seves paraules que tots trobem una mica de nosaltres mateixos.
Els textos, escrits a màquina d’escriure, van acompanyats per unes cuidades il·lustracions en aquarel·la amb retrats i situacions narrades.

Todxs vosotrxs ha estat publicat per Edicions Hidroavión, una empresa editorial creada en 2015 centrada en la publicació literària i artística de nous creadors.

2

algarJosé Luís Algar ca néixer l’any 1989 i va estudiar cinema i televisió. Abans de complir la majoria d’edat ja havia fet alguns curtmetratges que es van projectar per tot el país.

Ha realitzat videoclips, il·lustracions i portades de discos per a Ellos, Sr. Chinarro, Lucia Etxebarría, Vice, Sònar…

També es dedica a la música i, després de la seva primera maqueta Cuando pasa lo peor enregistrada el 2011, va publicar un disc anomenat Planes per después de un resfriado i un petit llibre de poemes i il·lustracions, Canciones para que no salga el sol.

Todxs vosotrxs ha estat prologat per Lucía Etxebarria que descriu l’autor com: ‘músic, pintor, il·lustrador i dissenyador gràfic, poeta i cuiner. Les dues primeres ocupacions són ben conegudes per al públic’ i també diu que: ‘la poesia d’Algar és com una joia cara, el seu amo no la porta posada a tot arreu, ni l’ensenya a tot el món, ni a cada passa, només quan és convenient i hi hagi una raó per mostrar-la. La poesia d’Algar és la seva pintura que es mou i la seva música que pensa.’

Us deixem amb el booktrailer del llibre.

Súper 8