El sentit de les màquines

Disseny Hub BarcelonaLa futura seu del Disseny Hub Barcelona, ​​actualment en construcció i que té previst inaugurar a l’any 2012, convertint-se en el tercer DissenyHub del món, ja realitza aquest any mostres i activitats diverses.

Des de finals de juny ho fa amb una exposició que ens proposa una bona oportunitat per descobrir un nou concepte integral del disseny, que abasta, a més de la part museística, un centre de documentació especialitzat i un laboratori d’investigació.

El seu laboratori d’investigació ofereix una mirada didàctica i experimental sobre la relació entre els homes i les màquines, en un moment en què les interfícies de nova generació inclouen funcions interactives naturals i conductes i comportaments socials. Una exploració dels nous territoris on el disseny de la interacció es desenvolupa i genera noves necessitats, disciplines i experiències.

Biblioteca especialitzada en DissenyDurant els últims quaranta anys les tecnologies de la informació han passat a formar part de les nostres vides produint canvis importants en la manera de relacionar-nos amb l’entorn. Una era on els objectes i entorns estan dotats de més intel·ligència i més autonomia; les màquines són més sociables i es comuniquen amb els humans i entre elles; i en què els dissenyadors han començat a entendre l’impacte dels seus dissenys sobre els humans.

La interactivitat a partir de diferents nivells es representa en una escala que va des de dispositius molt simples que evidencien la transmissió d’energia i la conversió en gestos, senyals i dades; fins sistemes més complexos on les màquines idèntiques interactuen entre elles i generen comportaments en comunitat.

Es pretén reflexionar sobre els efectes que produïm amb l’ús de la tecnologia, els diferents escenaris en els quals la interactivitat es fa present i el desenvolupament de interfícies intel·ligents i el seu paper en el disseny del futur.  

  • Disseny Hub Barcelona (DHUB)
  • Bloc DHUB
  • DHUBdoc: Biblioteca especialitzada en Disseny
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello