No abras los ojos, de John Verdon

No abras los ojos. John Verdon John Verdon és un autor nord-americà que ha ocupat diversos càrrecs executius en empreses de publicitat de Manhattan, però, igual que el seu protagonista, recentment es va mudar amb la seva dona a les zones rurals estat de Nova York.

Escriptor tardà amb una concepció literària propera a Thomas Harris, Harlan Coben o Michael Connelly, va aconseguir amb la seva primera novel·la la intriga policíaca Sé lo que estàs pensando un notable èxit.

El llibre, convertit en best-seller internacional, presentava a Dave Gurney, un antic investigador d’homicidis de la policia de Nova York que mai es va sentir còmode amb l’etiqueta que la premsa li va donar: super-detectiu. Era simplement un home que, quan s’enfrontava a un trencaclosques, volia saber.

Ara també protagonitza la nova novel·la de John Verdon titulada No abras los ojos. Ha passat un any des que Dave Gurney va aconseguir atrapar l’assassí dels nombres i està intentant, una vegada més, adaptar-se als ritmes bucòlics de la vida al camp amb la seva estimada dona Madeleine.

Però rep una trucada sobre un cas tan seductorament desconcertant que el pensament de no implicar-s’hi li sembla inimaginable. Un repte al qual és impossible resistir-se. Haurà d’enfrontar-se al cas més difícil de la seva carrera, una batalla amb un adversari implacable que no només és un intel·ligent i fred assassí, sinó que no té objeccions a atacar directament al punt feble de Gurney: la seva dona.

El que ha passat és horrible: una núvia, recentment casada amb un eminent psiquiatre, a pocs minuts d’escoltar la seva brindis de felicitació, és assassinada de manera brutal durant el banquet de noces, amb centenars de convidats al jardí. La troben troba decapitada, el cap tallat pel que sembla amb un matxet.

Totes les pistes apunten a un misteriós i pertorbat jardiner mexicà, però res no encaixa: ni el mòbil, ni la situació de l’arma homicida i sobretot, el cruel modus operandi. Deixant de banda l’obvi, Gurney comença a unir els punts que li descobriran una complexa xarxa de negocis sinistres i trames ocultes portades per un sàdic …

Gurney finalment descobreix que l’assassí ha deixat una empremta després de tot. Per desgràcia, la revelació pot arribar massa tard per salvar la seva pròpia vida i també la de Madeleine.

Llibres

  • Sé lo que estás pensando
  • No abras los ojos
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita