Grotesco, de Natsuo Kirino

Grotesco. Natsuo Kirino

Natsuo Kirino, nascuda el 7 d’octubre de 1951 a Kanazawa (Japó), és una figura destacada en el recent boom de les escriptores de novel·la policíaca japonesa. És una escriptora prolífica i una de les poques autores de novel·la policíaca l’obra de la qual va molt més enllà de les convencions del gènere.

Kirino va rebre el 1993 Edogawa Rampo premi de ficció del misteri de la seva primera novel·la , Kao ni furikakeru ame, i el 1999 el Premi Naoki, prestigiós guardó literari, per la seva novel·la Yawarakana hoho. Es va fer famosa amb la seva novel·la Out escrita el 1997 i que va guanyar el premi més important de novel·la negra al Japó, el ​​Gran Premi d’Escriptors de Misteri. Out va ser la seva primera novel·la publicada a Espanya.

Els seus llibres s’han publicat en 16 països i diversos d’ells s’han portat a la gran pantalla. L’autora ha estat batejada per la crítica als Estats Units com la reina japonesa del crim.

Grotesco narra el doble assassinat de dues prostitutes de la mà d’un ciutadà xinès il·legal trenca el silenci de la germana gran d’una d’elles. Aquesta és la seva història: Yuriko Hirata, d’una bellesa irreal i pertorbadora, que en el transcurs del temps va deixar de ser una meretriu de luxe per fer el carrer, i Kazue una dona normal que a poc a poc va perdre contacte amb la realitat i es va convertir en un espantall, trobant una fosca satisfacció a alternar el seu treball com a executiva d’una important empresa amb les més degradants activitats com a dona del carrer.

Ambdues van acudir en el seu dia a una de les més importants escoles de Japó, Yuriko, destacant per la seva bellesa va ser acceptada immediatament, Kazue, gràcies a la seva intel·ligència i tenacitat va assolir el mateix objectiu per la via difícil. Ambdues es vinculen amb la germana gran de Yuriko, que destaca per la seva ment, no per la seva bellesa, i que s’encarrega de narrar la història; desvetllant a poc a poc una ment negra i manipuladora.

Un element més uneix a Yuriko i Kazue: Zhang un immigrant il·legal xinès que reconeix l’homicidi de Yuriko, però que nega el de Kazue.

Un recorregut per les motivacions de dues dones que només van saber sentir realitzades a través del comerç del seu cos.

Llibres

  • Grotesco
  • Out
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita