El hermano, Joakim Zander

El hermano de Joakim ZanderJoakim Zander va debutar amb El nadador (2014) i la seva estrena no podia haver estat millor, ja que més de trenta països van publicar el llibre. Ara publica El hermano (2016), la seva esperada nova novel·la.

Nominada com a Millor Novel·la Sueca de l’any, El hermano és un thriller internacional, amb una trama trepidant que tracta temes del tot actuals. La història ens porta a Bergort, un barri perifèric d’Estocolm en què viu, fonamentalment, població immigrant. logo blog genere negre_AMB LLETRESAllà hi residia, ara fa uns anys, Yasmine Ajam, que ha deixat enrere Estocolm per viure a Nova York. A la ciutat nord-americana hi té una bona feina com a caçadora de tendències. El seu germà Fadi s’ha quedat a Bergort i pensa tot sovint en la Yasmine. De fet, està convençut que la seva germana ha oblidat els seus orígens i el noi s’aferra a la Yihad, que s’entén pel seu barri i que el portarà a lluitar al costat de l’Estat Islàmic. Quan Fadi desapareix i el donen per mort, la Yasmine torna al seu barri convençuda que el seu germà és viu encara.

Paral·lelament, la història ens fa viatjar fins a Londres on hi ha un altre dels personatges protagonistes. Es tracta de Klara Walldéen, que treballa a la ciutat londinenca. Mentre prepara un informe sobre l’impacte socioeconòmic d’una possible privatització de la seguretat pública uns dels seus companys de feina mor en estranyes circumstàncies.

Les vides de totes dues noies, Yasmine i Klara, acabaran coincidint a Estocolm i començarà una missió contrarellotge.

HERMANO_ZANDER_OK 2.inddPrimeres pàgines.

Joakim Zander va néixer l’any 1975 a Estocolm (Suècia). És advocat i es va doctorar en Dret a la Universitat de Maastricht. Va començar la seva activitat professional a Brussel·les treballant per a diferents institucions europees. Actualment, es dedica per complet a escriure.

El hermano és la novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva.

Llibres

  • El hermano
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl