BCNegra 2016

BCNegra16-1182x500

L’onzena edició de la BCNegra és a punt d’obrir portes. El proper dijous 28 de gener comença BCNegra 2016, la Trobada de Novel·la Negra de Barcelona, sens dubte, la més important del seu gènere a l’estat espanyol.

poster bcnegra2016Des del 28 de gener i fins al 6 de febrer, més de vuitanta autors, una vintena de taules rodones i moltes més activitats són l’oferta que, enguany, ofereix la BCNegra als lectors de gènere negre, políciac i d’intriga.

La trobada s’estrena amb un dels plats forts del seu programa: el lliurament del VII Premi Crims de Tinta, que en les anteriors edicions van guanyar Marc Pastor, Carles Quílez, Teresa Solana, Agustí Vehí, Andreu Martín i Emili Bayo. La cerimonia tindrà lloc el 28 de gener a les 20 h.

L’edició 2016 de la BCNegra ret homenatge, per una banda, al gènere negre arribat des de França. Un noir ben viu que comptarà amb la presència de pesos pensants del gènere arribats del país veí: Pierre Lemaitre, Michel Bussi i Bernanrd Minier. Per una altra banda, la BCNegra homenatjarà a periodistes i fotoperiodistes i dedicarà també un espai a parlar de la violència de gènere en una de les taules rodones previstes.

I cap el final d’aquesta setmana plena a vessar d’activitats, en destaquem una, potser de les més esperades: el lliurament de l’XI Premi Pepe Carvalho a Donna Leon. La cerimonia tindrà lloc el 4 de febrer a les 19 h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

En el següent enllaç hi podeu consultar el programa de la BCNegra 2016:

bcnegra2016_rodonaPrograma BCNegra 2016.

Bona part de les activitats previstes es duran a terme al Conservatori del Liceu, però no només aquí. La BCNegra 2016 està present a molts indrets de la ciutat: A l’Ateneu Barcelonès, a l’MNAC, a la Sala BARTS, a la Filmoteca i a la biblioteca Jaume Fuster, per exemple.

A banda del programa principal, la BCNegra ofereix tot un seguit d’activitats, que podeu consultar fent clic aquí. En destaquem, per raons òbvies, dues que tindran lloc a la biblioteca Joan Oliva: el Concurs de Microrelats de gènere negre NegreOliva i l’estrena del Club de Lectura de Gènere Negra L’Oliva Negra. Aquest nou Club de Lectura es reunirà, per primera vegada, dimarts 2 de febrer a les 17.30 h. Si t’hi vols inscriure, encara hi ha places disponibles!

Vídeo de presentació de la BCNegra 2016:

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl