El poder en la sombra, de Robert Harris

El poder en la sombra, de Robert HarrisEl novel·lista i periodista britànic Robert Harris va néixer l’any 1957 a Nottingham. Va estudiar Literatura Anglesa al Selwyn College de Cambridge, treballant posteriorment com a reporter de la BBC.

Tot i que és conegut principalment per les seves novel·les de ficció històrica, no hi ha dubte que és un dels mestres contemporanis de “thriller literari intel·ligent”, tal com ho demostra que una de les cites de les solapes interiors de la seva novel·la El poder en la sombra pertany a una de les personalitats més importants del nostre temps: Nelson Mandela. “Un autor que fa servir el suspens com un Alfred Hitchcock literari”, escriu el premi Nobel sud-africà.

Els últims deu anys ha sorgit un subgènere en la ficció anglosaxona: la narrativa de l’onze de setembre. Aquest tipus de novel·la pertany a una categoria més àmplia que podria anomenar-se “ficció sobre la guerra contra el terror”. Aquí troben el seu lloc novel·les com El poder en la sombra de Robert Harris, que tracta de les peripècies d’Adam Lang, un ex primer ministre anglès molt semblant a Tony Blair, en la seva lluita per alliberar-se de la justícia internacional, i dels intents del narrador per escriure les memòries de l’exprimer ministre.

El relat s’inicia amb la mort en circumstàncies sospitoses de McAra, el “negre” original de Lang. El seu substitut intenta descobrir el costat fosc del passat de Lang, allò que va descobrir McAra en escriure el seu manuscrit i que el va portar a la mort, i es troba amb una informació inquietant que potser pugui provar la vinculació del mandatari amb crims de guerra encoberts per la lluita antiterrorista.

Quan el polític mor en un atemptat, l’escriptor comprendrà que ara més que mai la seva vida penja d’un fil. Un thriller polític apassionant, amb personatges reconeixibles de la política internacional. Una crítica oberta a la política mundial i l’ordre establert. Una trepidant intriga política inspirada en personatges reals.

Llibres

  • El fill de Stalin
  • Imperium
  • Pompeya
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita