En el umbral de la muerte, d’Eduard Pascual

Eduard Pascual - En el umbral de la muerteEduard Pascual va néixer el 1965 a Barcelona. Des de fa anys exerceix en el cos de Mossos d’Esquadra de Figueres. Fins a 2005, va ser especialista en investigació criminal. Va ser retirat del servei ordinari a causa d’una malaltia auditiva i, des d’aleshores, continua en actiu en funcions administratives.

La seva experiència i el treball diari de la Policia de la Generalitat li permet retratar als seus llibres, a través de diferents històries, la tasca de l’equip que vetlla per la seguretat dels ciutadans.

El seu segon llibre, En el umbral de la muerte, és una novel·la impactant que porta a la vora del caos al cos de Mossos d’Esquadra de Figueres, enfrontant-lo a un cas poc habitual: un assassí en sèrie tria casos dels llibres de Manuel Vázquez Montalbán que recrea en cadascun dels seus crims.

I fins i tot resulta més original: el seu medi per comunicar-se amb la policia en aquest macabre joc és Bookcrossing, el sistema d’intercanvi de llibres existent a la xarxa.

L’encarregat de la investigació no és altre que el sergent Flores, un mosso de comportament sui generis però intuïtiu i intel ligent, un policia de raça. No obstant això, Flores es troba enmig d’un huracà: el fet de tenir entre mans el pitjor cas de la seva història professional, que el seu ex dona no li doni treva, a més del recent assassinat d’un gran amic li pertorben greument.

Aquí podeu llegir el primer capítol de En el umbral de la muerte

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

sofeita