Novetats febrer. Gènere negre i policíac.

Novetats febrer. Gènere negre i policíac.

Quatre són les novel·les que us proposem en aquest article de les novetats de febrer de gènere negre i policíac.

En primer lloc i la que inicia la proposta de les novetats de febrer és…

Los inocentes. María Oruña

Coberta Los inocentes
Coberta Los inocentes

Amb Los inocentes, María Oruña narra una altra història que pertany a la saga d’intriga de Los libros del puerto escondido, editat per Ediciones Destino, la mateixa editorial que la resta de la sèrie.

La tinent Valentina i el seu equip d’investigació hauran d’enfrontar-se a uns fets que no havien viscut mai abans: un crim massiu i inexplicable que té lloc, a més a més, en un índret idílic i tranquil de Cantabria, el temple de l’aigua del famós balneari de Puente Viesgo.

Tot sembla indicar que la massacre s’ha produït per mitjà d’una perillossíssima arma química. La Valentina haurà de cooperar amb l’exèrcit i amb un equip de la UCO per tal de resoldre el crim.

El perill és constant durant tota la trama i la Valentina té sospites que coneix la persona que ha perpetrat la massacre.

Font: Youtube

Maria Oruña aconsegueix tornar a atrapar els lectors en aquesta nova aventura.

En segon lloc,

Días de arañas, buitres y ovejas. Benjamín Recacha García

Un cos d’una dona apareix al costat d’una aranya de plàstic dins d’un contenidor. L’inspector Jesús García i el seu equip s’encarreguen de la investigació. De seguida els informatius donen la notícia. És una època en la qual encara no es fa servir gaire internet.

Coberta Días de arañas, buitres y ovejas
Coberta Días de arañas, buitres y ovejas

Apareix un segon cos i això alerta les autoritats. Sospiten que no sigui un assassí en sèrie. A més a més hi ha properament campanya electoral.

Les rivalitats a la policia i també l’afany sensacionalista del moment compliquen la investigació. En Jesús García, però, perd l’instint i Déu sembla que no l’escolti, ni tan sols per trobar les respostes per salvar el seu matrimoni amb Meli. Ell tampoc no les troba davant els desafiaments que li planteja la seva filla adolescent, Inés.

No hi ha ningú que les tingui quan esdevenen els terribles successos durant els dies d’aranyes, voltors i ovelles.

Font: Youtube de Velasco Ediciones
Contiuem amb

La Babilonia, 1580. Susana Martín Gijón

En la botica no se siente un alma. Hace horas que todas las mujeres han caído en brazos de Morfeo, y tan solo oye los ronquidos irregulares de Isabel y el chirrido de algún grillo. sortea las cucarachas que corren frenéticas al verla aparecer y penetra en su alcoba. Por fin sola, se deja caer sobre el camastro y se permite rememorar las vivencias de la jornada. Sin darse cuenta lleva la mano hasta su cuello, al lugar donde Eugenio sepultó la cabeza y le raspó con su barba prieta. Aún puede sentir el olor que desprendía su piel. Ella conoce los olores de los hombres. Ninguno es igual que otro.

Fragment, segona part, cap. 53, pàg. 226-227
Font: Youtube (Alfaguara)

L’acció transcorre a Sevilla. És l’any 1580, una època esplendorosa per a la ciutat, ja que és la capitar del comerç entre el Nou i el Vell món.

Coberta La Babilonia, 1580
Coberta La Babilonia, 1580

La flota de les Índies de sa Majestat està a punt de sapar quan apareix la pell arrancada del rostre d’una dona i la seva cabellera pèl-roja tal com si fos una disfressa macabra ajustada al mascaró de proa de la Soberbia, el buc de guerra que obre el comboi. Al barri de l’Arenal, al port, també es troba La Babilonia, el prostíbul més cotitzat de la Mancebía i on exerceix la Damiana.

Així mateix, pocs metres d’allà…

… hi ha el convent de les carmelites descalces, on viu sor Catalina, en clausura. Les dues dones foren amigues durant la seva infantesa i es retrobaran per tal d’esbrinar qui ha comès l’assassinat i perquè. Per tal de dur-ho a terme posaran en perill les seves vides, però al mateix temps el millor secret guardat de la Corona.

Ambientada, doncs, al segle XVI, es nota el gran treball d’investigació que hi ha al darrere, amb un estil pulcre i una narració àgil i amb molt bon ritme.

I acabem amb la proposta de les novetats de febrer amb

El crujido en la escalera. Eva Björg AEgisdóttir.

Aquesta novel·la és una de les grans revelacions de gènere escandinau. Ha guanyat tres premis literaris: Premi CWA New Blood Dagger, Premi Storytel a la millor novel·la negra i Premi Blackbird a la millor novel·la islandesa.

Uns joves troben el cadàver…

… d’una dona al far de la ciutat islandesa d’Akranes i és evident que la víctima és algú de la zona.

Coberta El crujido en la escalera
Coberta El crujido en la escalera

Elma és una policia que torna a Akranes, la seva ciutat natal, després de finalitzar una relació sentimental. Amb dos col·legues més, Saevar i Hördur, comencen la investigació i junts descobriran un aterrador secret en el passat de la víctima, el qual té greus repercussions en el present.

El fet de remoure el passat provoca que apareguin a la llum uns crims ocults durant molt de temps i que, al mateix temps, s’hagin d’enfrontar al rebuig d’una comunitat local molt commocionada. Hauran d’esquivar amenaces cada vegada més greus i cercar justícia, abans no sigui massa tard.

Elma se abstuvo de hacer algún comentario. Era mejor no preguntar por qué Hördur contemplaba la posibilidad como algo muy improbable. O por qué quería porteger a Bjarni. Recordó que su madre le había dicho que a Hördur le preocupaba demasiado caerles bien a los ciudadanos. Sin duda, eso era algo que sucedía en la mayoría d las comunidades pequeñas, pensó. La intimidad que proporcionaba un pueblo pequeño hacía que llevar a cabo una investigación como esta estuviese plagada de dificultades, dado que la policía tenía que ir con cuidado para evitar la hostilidad entre los ciudadanos.

Fragment, pàg. 168
Logo Generalitat de Catalunya

Esperem que aquestes quatre propostes d’algunes de les novetats de febrer d’aquest 2024, us siguin ben profitoses!

Goldfinch