Maldita Roma. Santiago Posteguillo

Maldita Roma. Santiago Posteguillo

La novetat d’aquest mes de desembre a la sala d’adults de la biblioteca Joan Oliva i Milà és la darrera novel·la Maldita Roma de Santiago Posteguillo.

Maldita Roma és el segon volum de la sèrie Juli Cèsar iniciada amb Roma soy yo i que seguirà fins a completar una col·lecció de sis novel·les.

És gentilesa de la llibreria A tres tintes.

Coberta Maldita Roma
Coberta Maldita Roma

La novel·la està dividida en diferents seccions on es parla de la relació del mar i Roma; de Sertori a Hispània i la seva guerra amb Pompeu a la ciutat de València; d’Espartac; de Cleopatra i de l’inici de la guerra de les Gàl·lies.

El llenguatge que Posteguillo fa servir és un llenguatge vehicular com ell mateix defineix. És actual, clar i senzill. Encara que inclou paraules en llatí per tal que el lector se situï en l’espai i en el temps de la narració. També fa algunes traduccions del llatí que no tenen l’equivalent en el llenguatge del segle XXI.

L’autor fa ús de la ironia dramatitzada, la qual cosa vol dir que els lectors saben molt més que els mateixos protagonistes.

La documentació

Com sempre ha fet, en Posteguillo s’ha documentat moltíssim per a escriure aquesta continuació de la història de Juli Cèsar. Ja ho va fer a Roma, soc jo, on el personatge principal és als seus anys d’infant i adolescent. A Maleïda Roma es troba un Juli ja adult i en edat madura, dels 23 als 43 anys.

La seva documentació s’ha basat en lectures, converses amb catedràtics de dret romà, a més a més de viatges a les ciutats i llocs on es van desenvolupar els esdeveniments… En fi, un treball de recerca sense aturador!

El títol

I per què es titula Maleïda Roma? Perquè molts dels personatges ho diuen durant la novel·la, fins i tot el mateix Juli Cèsar. I és que en Juli va haver de combatre amb alguns senadors amb les mateixes males armes per resoldre els problemes del poble, fins i tot, amb matrimonis polítics.

Con Rosa pasa página

Al nostre blog teniu un article on us parlem sobre Roma soy yo.

Teniu més informació a l’enllaç de youtube que segueix i podeu també clicar aquí , https://www.youtube.com/watch?v=SCvP5WtZVWQ, en què l’autor fa la seva presentació. Hi descobrireu informació molt valuosa!

Finalment, dir-vos qu ens complauria molt que aquesta lectura us acompanyi durant aquestes festes de Nadal i que, sobretot, us agradi!!

Goldfinch