Novetats del Fons Especial de Gènere Negre i Policíac

Novetats del Fons Especial de Gènere Negre i Policíac

La biblioteca Joan Oliva i Milà disposa d’un Fons Especial de Gènere Negre i Policíac en què cada setmana incorporem novetats. Avui, us fem cinc cèntims d’alguns dels darrers títols que ja podeu agafar en préstec.

Anna Grimm: Xarxes Criminals. Montse Sanjuan

Coberta de la novel·la "Xarxes criminals" de Montse Sanjuan

L’escriptora Montse Sanjuan acaba de publicar, de la mà de Pagès Editors, la nova novel·la de la sèrie Anna Grimm.

Anna Grim: Xarxes criminals és el quart títol de la sèrie que va començar l’any 2014 amb la publicació de La sergent Anna Grimm. Que, per cert, forma part de la quinzena de títols seleccionats per al concurs de lectura de gènere negre Ho veig negre!, que convoquem des de la biblioteca Joan Oliva.

Un any després, el 2015, va veure la llum el segon volum, El misteri del bressol buit, i el 2018, Anna Grimm: memòria mortal.

A Xarxes criminals, l’Anna Grimm haurà d’investigar la misteriosa mort que ha tingut lloc a la ciutat de Lleida. Qui és la persona que ha aparegut morta al parc de La Mitjana de la capital del Segre? Què hi feia a Lleida? Qui l’ha mort? Les xarxes digitals per a trobades sexuals hi tenen res a veure?

Font: pageseditors.cat

  • Anna Grimm: Xarxes criminals. Aladí

La gran serp. Pierre Lemaitre

Coberta de la novel·la "La gran serp" de Pierre Lemaitre.

En segon lloc, us presentem La gran serp, d’un dels noms indiscutibles dins del gènere negre europeu: Pierre Lemaitre.

Tot i ser la darrera novel·la de Lemaitre que ha arribat als lectors és, de fet, el primer llibre de gènere negre que va escriure l’any 1985. Llavors, l’escriptor no va enviar el manuscrit a cap editorial i va quedar en un calaix.

Enguany, però, l’autor s’ha decidit a publicar-la tot i que no exactament com la va escriure a mitjan de la dècada dels vuitanta, sinó que l’ha reescrit completament.

La gran serp està protagonitzada per una assassina per encàrrec de mitjana edat. Mathilde Perrin ha començat a cometre alguns errors i a partir de llavors ha esdevingut un problema per a l’organització criminal a què pertany. Així que aquest fet l’ha posicionada en un lloc delicat entre els seus companys i l’ha convertida en un obstacle que cal “esmenar”.

Lemaitre és el creador de la sèrie de gènere negre protagonitzada per Camille Verhoeven que l’ha portat a tenir una legió de seguidors arreu. Així mateix, destaca entre els seus llibres de gènere negre la novel·la Vestit de núvia, que com en el cas anterior també forma part dels títols seleccionats per al concurs de lectura Ho veig negre!

No només ha escrit novel·la policíaca, sinó que també n’ha publicat d’altres com ara Ens veurem allà dalt, que el va fer guanyador del prestigiós Premi Goncourt.

Font: bromera.com

Olor de difunt. Ludmilla Lacueva Canut

Olor de difunt de Ludmila Lacueva Canut

Per acabar, fem esment de la tercera entrega de la sèrie creada per l’escriptora andorrana Ludmilla Lacueva Canut. Olor de difunt, com els altres dos llibres anteriors, està ambientat a terres andorranes i protagonitzat pel comissari Cerni Llop i per l’exbatlle Climent Masoliver.

En aquesta darrera entrega de la sèrie, ambdós hauran de treure l’entrellat de dos crims separats per setanta anys. El seu nexe en comú, l’arma que s’hi ha fet servir. Ens trobarem, per tant, amb un llibre farcit de salts temporals que serviran de fil conductor per endinsar-se en el passat i el present d’aquest petit país dels Pirineus.

Cal destacar, també, que Olor de difunt va ser guardonada com a millor novel·la a la desena edició del festival València Negra.

La sèrie del comissari Cerni Llop està formada per aquests tres llibres: En primer lloc, Mort sota zero. A continuació, Scrap mortal i, en darrer terme fins al moment, Olor de difunt.

Una dona d’una seixantena d’anys, amb prestància i pas decidit, va entrar al despatx de policia i es va dirigir al taulell on un agent li va indicar que anés cap a una taula que estava buida. No li va donar ni les gràcies.

-Vinc per posar una denúncia- va seure sense esperar que li ho indiquessin i va col·locar amb contundència el seu sac de marca sobre la taula de l’agent, que va aixecar una cella per la invasió del seu espai i va demanar de mala gana de què es tractava.

-El meu marit ha fotut el camp amb la meuca de la seva amant“.

Fragment “Olor de difunt”, pàgina 9

I recordeu que en el nostre blog Llibres i més podeu estar al dia del Fons Especial de Gènere Negre i Policíac.

Funny Girl