Club de Lectura de Ciència ficció. Les Luminoses

Club de Lectura de Ciència ficció. Les Luminoses

El dilluns 25 d’abril el Club de Lectura de Ciència Ficció va comentar el llibre “Les Lluminoses” de l’escriptora Lauren Beukes

L’Autora

Lauren Beukes - Club de Lectura de Ciència ficció. Les Luminoses

Lauren Beukes és una escriptora sud-africana que participarà a la CatCon que se celebrarà els dies 21 i 22 de maig a Vilanova i la Geltrú. No us ho podeu perdre!

És una dona apassionada, escriptora, periodista, guionista, ha fet còmics, videojocs, documentals, etc, i amb qui segur gaudireu de tot allò que ens expliqui.

El llibre

Les Lluminoses” és una novel·la en què es combina el gènere negre i la ciència ficció. Però per sobre de tot és una crítica social a l’evolució de la societat i al tractament que dóna a les dones.

lluminoses - Club de Lectura de Ciència ficció. Les Luminoses

A través d’un assassí en sèrie que pot viatjar en el temps, saltem des de l’any 1929 fins l’any 1923 veient l’evolució de la societat nord-americana.

Sense moure’ns de la ciutat de Chicago travessem l’època de la llei seca, el crack del 29 i la gran depressió, la caça de bruixes de McCarthy dels anys 50, la II Guerra Mundial, la prohibició de l’avortament, etc.

El nostre assassí mentrestant es lliura amb entusiasme a la tasca de buscar i seguir la pista a les seves “noies lluminoses”; dones de diferent raça, edat i extracció social que habiten als voltants de Chicago i que són brillants i capaces de canviar el món al seu voltant.

Conclusions

És un llibre que al principi descol·loca per la quantitat de salts en el temps que es fan però que t’enganxa i necessites seguir la pista a aquest assassí i saber d’aquestes noies “lluminoses”.

Tot plegat per veure que en aquest segle XXI seguim colpejant aquells que destaquen i posant en dubte els seus mèrits quan considerem que no s’ho mereixen per ser dona.

Com sempre la ciència ficció ens planteja idees i reflexions sobre el món on vivim i què volem que sigui. Bon viatge!

J. Walquer