Què hi ha de nou en el fons de Gènere Negre?

Què hi ha de nou en el fons de Gènere Negre?

Com cada setmana, la biblioteca Joan Oliva i Milà incorpora novetats de gènere negre i policíac. Si voleu estar-ne informats, en el nostre blog hi podeu trobar articles puntualment. Avui, d’entre les darreres novetats literàries, en destaquem totes aquestes:

Arena negra. Cristina Cassar Scalia

Coberta de la novel·la Arena negra

En primer lloc, comencem amb un nou cas de la sotsinspectora Giovanna “Vanina” Garrasi. L’autora de la novel·la, la italiana Cristina Cassar Scalia, ha triomfat al seu país amb les cinc novel·les anteriors, protagonitzades per aquest personatge. Arena negra és el primer títol, de moment, traduït al castellà, però de ben segur no serà l’ultim.

Scalia, oftàlmòloga de professió, ha situat la història a Catània, Sicília, ciutat en què ella mateixa viu i treballa.

La trama d’Arena negra vincularà dues èpoques ben diferents. Per una banda, l’actual, en què apareix un cos momificat dins d’una casa abandonada. Per una altra banda, cinquanta-set anys abans, moment en què el propietari de la mateixa casa va ser també assassinat.

L’èxit editorial de la sèrie de novel·les protagonitzades fins al moment per la sotsinspectora Vanina Garrasi portarà ben aviat aquest personatge a la petita pantalla ja que els drets han estat venuts per a televisió.

El castillo de Barbazul. Javier Cercas

El castillo de Barbazul de Javier Cercas

Seguim, en segon lloc, amb El castillo de Barbazul.

Javier Cercas, autor entre d’altres de Soldados de Salamina, Las leyes de la frontera o El impostor, signa El castillo de Barbazul. La novel·la culmina la trilogia que va engegar ara fa uns anys amb Terra Alta, Premi Planeta 2019, i que va continuar amb Independencia.

Totes tres novel·les estan protagonitzades pel policia Melchor Marín. En aquesta tercera obra, però, Marín ja no fa de policia, ara treballa com a bibliotecari. Malgrat això, s’hi haurà d’enfrontar al pitjor dels escenaris en desaparèixer la seva pròpia filla.

No deixeu passar aquest thriller trepidant sorgit de la mà d’un dels autors contemporanis més reconegut.

La ciudad de los vivos. Nicola Lagioia

La ciudad de los vivos de Nicola Lagioia

També italià, l’escriptor Nicola Lagioia signa La ciudad de los vivos. Ens trobem, en aquest cas, davant d’una novel·la de gènere negre tot i que de no-ficció. L’autor ha invertit alguns anys a recollir tota la informació possible sobre un crim real que l’any 2016 va trasbalsar Itàlia.

A Roma, l’any 2016, dos joves van torturar i assassinar de manera cruel un altre noi a qui van enganyar prèviament. No el coneixien de res. El van convidar a passar una nit desenfrenada en un apartament i van acabar assassinant-lo cruelment.

Nicola Lagioia hi exposa els fets, centrant-se en les raons que van portar aquests dos nois a dur a terme un acte salvatge, més que no pas en el com. Per tant, el lector n’extraurà les seves pròpies conclusions.

Obra maestra. Juan Tallón

Coberta de la novel·la Obra maestra

Per concloure, parlem de Obra maestra, de l’escriptor Juan Tallón, autor entre d’altres de la novel·la Rewind. Com en el cas anterior, ens trobem davant d’un fet real, una desaparició en aquesta ocasió, però no d’una persona, sinó d’una obra d’art.

Va ser l’any 2006 quan la desaparició de l’escultura Equal-Parallel:Guernika-Bengasi va saltar a la premsa. I no sense raó, ja que es tractava d’una escultura de trenta-vuit tones que el Museu Reina Sofia havia encarregat per a la seva inauguració l’any 1986. Des de la dècada dels noranta, l’escultura estava custodiada per una empresa especialitzada, en un dels seus magatzems, però quan la pinacoteca la va voler recuperar…l’escultura no hi era enlloc! Trenta-vuit tones volatilitzades sense que ningú no en pugués donar cap explicació.

Actualment, l’escultura continua sense haver aparegut i Juan Tallón, impresionat per la desaparició des que va ser vox pòpuli, ha volgut novel·lar aquesta història. Obra maestra és un recull de més de setanta testimonis (reals o no del tot) a través dels quals Tallón introdueix els lectors en una veritable investigació policial.

Disponibilitat en els catàlegs:

Si el gènere negre i policíac és el vostre preferit, no dubteu a passar per les biblioteques de Vilanova i la Geltrú i fer-hi una ullada a les darreres novetats.

logotip next generation - Què hi ha de nou en el fons de Gènere Negre?

Funny Girl