Cinc títols més de gènere negre a la biblioteca!

Cinc títols més de gènere negre a la biblioteca!

Volem parlar-vos de cinc títols més de gènere negre que s’incorporen al nostre fons especial durant aquest mes d’abril

Miss Merkel. David Safier

Coberta
Coberta

Aquesta novel·la de Safier és una barreja de gènere negre i humor, per tant, és una comèdia negra intrascendent que només cerca l’entreteniment. Una lectura fàcil de llegir i molt entretinguda.

L’Angela Merkel fa sis setmanes que es va jubilar i tot just s’acaba de traslladar amb el seu marit, el guardaespatlles i el seu gos Putin a una regió de l’interior d’Alemanya. Acostumada a una vida plena de turbulències ja que s’hagué d’enfrontar a durs líders mundials, situacions al límit i molts dinars d’Estat, ara es troba que li costra concentrar-se en la tranquil·litat del camp. Dedicar-se a la cuina i senderisme és un complet avorriment.

Quan un noble de la zona apareix molt, una guspira s’encén en l’àngela: per fi es troba amb una situació que necessita una resolució i que requerirà tota la seva intel·ligència. S’ha trobat el baró al seu castell, l’habitació estava tancada per dins… i hi ha sis sospitoses.

Policies. Joan Miquel Capell i Andreu Martín

Policies és una novel·la escrita a quatre mans per Joan Miquel Capell i Andreu Martín. Amb aquest relat volen retre homenatge als Mossos, als seus orígens i les seves competències.

La història se centra en els Mossos d’Esquadra i està ambientada a la Barcelona del les olimpíades. La mort de Melody Coughran, una jove de catorze anys i filla d’un famós pilot de cotxes a Califòrnia, és el punt de connexió entre la Brigada Antidroga de la policia catalana i el cos nord-americà en una investigació per desmantellar una xarxa de falsificació de medicaments.

Coberta
Coberta

Per tal de resoldre el cas, els agents catalans col·laboraran amb el Lou Díaz, un atípic investigador nord-americà i vell conegut del cos de Mossos, acabat d’arribar a la ciutat comtal. Una trama sobre el narcotràfic i el crim organitzat, però també sobre les males praxis mèdiques, falsificacions de documents o captació i tràfic de menors, en un relat tenyit de violència.

L’aliança entre Joan Miquel Capell -mosso d’esquadra que va arribar a ser comissari- i Andreu Martín neix de l’obsessió del propi Martín per la “versemblança”. En paraules d’Andreu Martín, “la unió havia de materialitzar-se en algun moment” i ha estat en aquesta novel·la, on ell ha participat des d’un punt de vista literari.

La història és també un record a les vicissituds per les quals va passar Capell per assolir un espai propi i respectat en l’entorn de la investigació criminal. El desacord entre el govern català i l’espanyol durant aquells primers anys va provocar que no poguessin rebre formació a les acadèmies on ho fan els especialistes de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, i les autoritats catalanes van optar per enviar agents a les acadèmies de diferents policies estrangeres.

Petita presentació del llibre per Àlex Martín

Arsène Lupin. Cavaller-lladre. Maurice Leblanc

Coberta
Coberta

L’Arsène és audaç, elegant, cavallerós, enginyós… molts són els adjectius que descriuen aquest lladre, el més famós de França a l’inici del segle XX. Les seves aventures no deixen ningú indiferent. Els seus robatoris mai no són improvisats i les pistes que deixa mai no són fortuïtes. Lupin sempre té preparada una sortida, sempre té l’última carta per jugar. És igual que el botí estigui protegit per un castell fortificat o es trobi a bord d’un vaixell transoceànic. I poc importa que ell estigui lliure o a la presó. Arsène Lupin sempre troba la manera d’emportar-se el botí i d’evitar que el seu adversari, el gentil inspector Ganimard, aconsegueixi posar-li les mans al damunt.

Nou són les històries que trobareu dins del llibre. Històries que també us sorprendran des del principi fins al final i us animaran a llegir més aventures d’en Lupin.

La mitja lluna de sorra. Fausto Vitaliano

Al cap de sis setmanes, tornava a Calàbria. I poc després arribava l’altra gran notícia. El càncer. I allò sí que feia trontollar els equilibris, les vonviccions, les certeses. És més, si volem veure-hi el vessant filosòfic, en Gori Misticò havia arribat al convenciment que el càncer funcionava una mica com l’alcohol, que, diuen, treu fora la veritat de dins teu i mostra al món de quina autèntica pasta està fet cadascú. Doncs la malaltia, més que revelar, amplifica. Augmenta, expsandeix el teu si més íntim, l’espesseix, el consolida. Si ets caritatiu, et converteix en sant; si ets colèric, et fa intolerant; si ets pacient, et transforma en un babau.

Fragment, pàg. 216-217
Coberta
Coberta

En Gori Misticò torna al seu poble de naixement: Sant Telesforo Jonico a la zona de Calàbria. Hi torna després d’una llarga temporada a Milà treballant a la unitat anticrim. Decideix agafar un permís per viure al sud, però ningú no sap per què ha desaparegut.

La calma i també la parsimònia de la solitud són les seves amigues en uns moments díficils de salut, però tot canvia quan es produeix un assassinat que pertorba la tranquil·litat del seu poble. És aleshores quan Federico Costantino, el brigada, li demana ajuda. Encara que en un principi ell s’hi nega, al final acaba involucrat en la investigació.

Un retrat de Calàbria entre la degradació i l’esplendor, protagonitzat per l’inspector Gori Místico.

Petita presentació pel Josep a la llibreria Documenta

Albert Zimmer. El asesino de los sentidos. Beatriz Osés

Aquest és el segon títol de la col·lecció dedicada a l’Albert Zimmer. En aquest cas es continua amb la intriga, el misteri i l’humor del primer títol.

L’Albert es troba que a Frankfurt apareix un cofre de vidre amb els ulls de la primera víctima. És a la Plaça Romerberg a les acaballes del mes de gener, al peus de l’escultura de la font de la Justícia. I a partir d’aquí farà servir tot el que té al seu abast per trobar qui ha comès aquest assassinat.

Coberta
Coberta

La sangre humana desprendía un característico aroma que la distinguía del resto y matices infinitos dependiendo de su temperatura, juventud, densidad, del lugar donde se almacenara o se derramase, del propio cuerpo, de la estación del año, del aire, de las moléculas de agua, de infinidad de variables que la hacían única. Igual que un vino cambiaba en función de la barrica…

Fragment, pàg. 70

Desitgem que aquests cinc títols més de gènere negre, també us agradin molt!

Goldfinch