Quatre de gènere negre, el nostre gènere!

Quatre de gènere negre, el nostre gènere!

Entre les novetats d’aquest mes de febrer, us parlarem de quatre de gènere negre que de segur que us complauran.

Iniciem, doncs, el viatge per aquests quatre títols que s’incorporen a la nostra secció de gènere negre amb una novel·la escrita en català.

Després de la vergonya. Marc Moreno

I de què va la història? El protagonista és en Pau, el qual decideix deixar la Sandra perquè ha conegut una altra noia de la qual s’ha enamorat. Quan deixa el pis és atropellat per un cotxe. Passen quatre anys, quatre anys que està en coma i quan desperta a l’hospital allà no hi ha ningú. Només els pares. Ni rastre de la Sandra, ni del seu fill ni de la dona que el va enamorar quatre anys enrere. I entre les seqüeles físiques causades per l’accident i les psicològiques derivades de la situació en què s’ha vist abocat, en Pau lluitarà per descobrir què és el que va passar la nit de l’atropellament.

L’autor

Marc Moreno és periodista, escriptor i editor català. La seva creació literària s’emmarca dins del gènere negre. Les seves novel·les retraten l’afany de posseir diners i poder, amb personatges que arriben al delicte per satisfer les seves passions.

Seguim amb la història de Ragnar Jónasson traduïda al castellà.

Niebla en el alma

Aquest és el tercer títol de la sèrie Islandia negra, composta per sis títols.

L’acció se situa a l’any 1955. Dues germanes i les seves parelles es traslladen a un fiord aïllat i deshabitat. L’estada s’acaba quan una de les dues germanes mor en misterioses circumstàncies.

Després de cinquanta anys a Siglufjörður, aïllat per un estrany virus, surt a la llum una vella fotografia de l’època en què tot sembla indicar que no eren els únics habitants del fiord…

El jove policia Ari Thór intentarà reconstruir què va passar realment aqulle nit de 1955 amb l’ajut de la periodista Ísrún. Però la situació farà un gir quan un nen despareix de dia.

L’autor

Ragnar Jónasson és advocat i escriptor. Ja de ben jove va traduir les novel·les d’Agatha Christie a l’islandès. És cofundador del festival internacional de novel·la negra d’Islàndia, l’Iceland Noir.

Teniu més informació a l’article del nostre blog.

La encontró sentada en el borde de la cama, ya en bragas y con una camiseta de manga corta. Le sonrió, incapaz de disimular su angustia.

—No ha sido nada, cariño —dijo, esperando que no notase el ligero temblor de su voz—. Se me olvidó cerrar la puerta de atrás con llave cuando volví de sacar la basura; supongo que no cerré bien al entrar —mintió—. Ya sabes cómo se las gastan ahí detrás las corrientes de aire. Quédate aquí tranquila, voy a traerte algo de beber.

Volvió a salir disparado de la alcoba, cerró la puerta tras de sí y aprovechó para limpiar todo lo que había visto. Esperaba estar haciendo lo correcto al no decirle nada a Sunna sobre el agua en el suelo y las huellas de pisadas que había dejado un intruso calado por la lluvia

Fragment, pàg. 19-20

Continuem amb una altra traducció al castellà, en aquest cas amb la narració de Richard Osman.

El jueves siguiente

Aquest és el segon volum de les aventures d’aquests quatre jubilats que formen el Club del Crim dels Dijous.

I què hi passa? Donc bé, els quatre membres del Club del Crim dels Dijous: l’Elizabeth, en Joyce, en Ron i l’Ibrahim han aconseguit resoldre el seu primer cas d’assassinat. Ara el que volen és estar tranquils i relaxats a Cooper’s Chase, la seva elegant comunitat de jubilats. Però, no durarà gaire, perquè l’Elizabeth tindrà una visita inesperada d’un vell amic amb un greu problema, ja que està embolicat amb una història que inclou diamants robats, un mafiós i una amenaça real per a la seva vida.

Richard Osman és presentador, comediant i productor de televisió britànic amb molt d’èxit.

I acabem amb una altra història escrita en català.

Vi i veritat. Natàlia Gisbert Abad

En el vídeo de sota, Natàlia Gisbert, l’autora de Vi i veritat, ens recomana la lectura de la seva primera novel·la amb la qual ha guanyat el I Premi Isabel-Clara Simó de la ciutat d’Alcoi.

Vídeo de Natàlia Gisbert

I de què tracta? Tracta sobre l’assassinat d’un home i, al mateix temps, del segrest de la seva filla el mateix dia. En Jaume Vidal i la jove Martina Vidal són els personatges sobre els quals es desenvolupa tota l’acció.

La Maia Serra és la comissària que portarà el cas. De València es trasllada a Alcoi en ple procés de separació del seva parella, en Manel. Però aquest li demanarà ajuda per tal d’esclarir la misteriosa desparació de la jove Martina.

Per acabar, us facilitem una entrevista amb l’autora al diari: Les Muntanyes. Diari de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes.

Goldfinch