Dues noves novetats de gènere negre

Dues noves novetats de gènere negre

Iniciem aquest 2022 amb la proposta de dues noves novetats de gènere negre. La primera és La chica de la mafia de Teresa Carpenter i la segona, El violinista de la ronda de Dalt de Bernardo Muñoz Carvajal.

La chica de la mafia de Teresa Carpenter

Aquest llibre que us presentem es basa en fets i persones reals. Els diàlegs s’han extret o bé d’enregistraments policials o bé s’han reconstruït gràcies al testimoni de persones que van ser presents en els esdeveniments.

En primer lloc, dir que Arlyne Brickman és La chica de la mafia. I com explica molt bé l’autora, Teresa Carpenter, a la introducció:

Desde el primer encuentro con Arlyne, he tenido la sensación de que convertirse en confidente (se indigna ante este término y prefiere el de “colaboradora”) fue su manera de vengarse de todas las humillaciones y abusos que sufrió a manos de la mafia. Sin embargo, estoy segura de que esta explicación es demasiado sencilla.. Porque Arlyne no solo entregó a sus enemigos al entrar en nómina de los federales, sino que también empezó a proporcionar información sobre viejos amigos.

Fragment, pàg 18
Coberta de La chica de la mafia
Coberta de La chica de la mafia

En segon lloc, aquesta novel·la permet descobrir els secrets d’un mon tan tancat com és del crim organitzat. I també aprofundir en el paper de les dones que van voler-hi pertànyer i considerar-se mafioses. És la veritable història de la dona que va reptar la màfia!

I què més?

La jove Arlyne Brickman només va necessitar fer un truc en una butlleta de rifa per accedir al mon de l’hampa de Nova York. El seu anhel de convertir-se en la nova Virgina Hill, la famosa parella del gàngster Bugsy Siegel, la va empényer a relacionar-se amb els nois llestos.

Per acabar, sabent qui eren aquests nois llestos? Doncs bé, eren els mafiosos italians que controlaven el barri del Lower East Side. I ella, que somniava amb una vida plena d’emoció, s’hi va enganxar. Missatgers, boxadors, traficants… es van creuar en el seu camí. Però no va ser fins que va conèixer John Gotti i Anthony Scarpati, dos dels grans, que les portes de les famílies més cèlebres de Nova York se li van obrir. Els Gambino i els Colombo no se li van obrir. I l’Arlyne que pel fet de ser dona no tenia les millors cartes de la partida, en va treure, però, el màxim de profit de la situació.

El violinista de la ronda de Dalt de Bernardo Muñoz Carvajal

Primerament dir que l’acció d’aquesta novel·la transcorre a la ciutat de Barcelona. Només iniciar-la, el personatge principal ja ens situa en una llibreria acollidora de l’Eixample, la llibreria Laie i la seva cafeteria. Qui no s’ha resistit a anar-hi algun matí o tarda?

Coberta El violinista de la ronda de Dalt
Coberta El violinista de la ronda de Dalt

En Víctor Itóiz és el detectiu engarregat de descobrir l’entrellat d’un assassinat comès a Barcelona.

I qui és la persona assassinada?

Un jove violinista italià que es guanya la vida tocant en les vetlles que se celebren en un tanatori de Barcelona apareix un dia de la mateixa manera per als qui toca: mort i dins d’un taüt amb vint-i-una bales. El ritual del crim i el fet que Layla, una llegendària sicària, l’hagi dut a terme suggereix que alguna cosa no gaire clara rodejava la vida del músic.

En Víctor rep un estrany relat dels fets escrit per un conegut del seu passat recent, persona que és molt perillosa, la qual cosa l’obliga a investigar el crim. Accepta l’encàrrec per netejar antics deutes, per conveniència i també per tractar d’entendre què s’amaga darrere d’uns esdeveniments que el duran a recórrer Barcelona i a resoldre un misteri que esquitxarà moltes persones que l’envolten.

Us transcrivim un fragment

La noticia del espectacular asesinato del violinista había conmocionado a la opinión pública. No era para menos. El joven había sido encontrado cosido a balazos dentro de un ataúd, en el tanatorio en el que trabajaba como músico especializado en ambientar ceremonias de duelo. El crimen se había cometido a plana luz del día y en un recinto atestado de gente a aquellas horas. La prensa, estimulada por el morbo, se había centrado en los detalles más retorcidos del suceso. Sorprendía en especial la posición vertical del féretro,…

Fragment, pàg. 31

Desitgem que aquesta primera tria d’aquestes dues noves novetats de gènere negre siguin del vostre interès i que a més a més us apassionin!

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch