Quan s’esborren les paraules. Rafel Nadal

Quan s’esborren les paraules. Rafel Nadal

La novetat d’aquest mes de desembre de 2021 és la novel·la Quan s’esborren les paraules de Rafel Nadal. És l’última que ha publicat i que tanca la trilogia dedicada a la seva família. Les dues anteriors són:

Coberta
Coberta

El pas del temps i, sobretot, la memòria del que s’ha esdevingut i viscut és el tema central d’aquesta novel·la que tanca la història de la saga familiar.

Quan s’esborren les paraules, títol del llibre i, al mateix temps, indicador de la trama de la novel·la, les coses i les vivències perden el seu nom i el seu sentit, la qual cosa indica que ja no existeixen.

És quan Rafel Nadal se n’adona que la seva mare, la baba Montserrat, perd la memòria a causa de l’Alzheimer, que escriu aquest llibre amb l’esperança que cada vegada que algú el llegeixi, les històries que s’hi expliquen tornin a reviure.

És un relat íntim i delicat amb una gran intensitat emocional.

Un dia, la boira qu enfosquia la memòria de la mare va començar a esborrar les meves coses, els meus records, el que ella alimentava, els que només ella havia viscut i havia mantingut per a mi. Els records dels meus primers anys quan encara no tenia consciència ni memòria. Els records que jo havia arribat a fer meus, com si també hagués viscut la vida dels meus ancestres.

Fragment, pàg. 15

Llegir un fragment

L’autor

Rafel Nadal
Rafel Nadal

Rafel Nadal i Farreras és un autor gironí molt conegut per la seva col·laboració regular en mitjans escrits i audiovisuals. Del 2006 al 2010 va ser director d’El Periódico de Catalunya.

La seva producció literària s’inicia amb:

I per acabar un d’infantil: 2020 El somni d’en Blai. eBiblio

Coberta
Coberta

És una gentilesa de Llorens Llibres.

Goldfinch