La mirada de los ángeles. Camilla Läckberg

Camilla Lackberg - La mirada de los ángelesL’escriptora sueca Camilla Läckberg va publicar el 2003 la seva primera novel·la, La princesa de gel, ambientada a la regió costanera on va néixer i va créixer, un reeixit debut a la literatura de misteri i policíaca que va donar lloc a la saga Els crims de Fjällbacka.

La mirada de los ángeles, és el vuitè llibre, i pel que sembla l’últim, d’aquesta saga protagonitzada per Erica Falck i el seu marit, el comissari Patrik Hedström, una parella que s’ha enfrontat ja a nombrosos enigmes policíacs de Fjällbacka, un petit poble de pescadors en què va néixer Camilla Läckberg.

En aquesta ocasió, la novel·la transcorre en tres plans temporals: a principis de 1900, el 1970 i en l’actualitat, en una història que recorre diversos episodis de la Segona Guerra Mundial, alguns d’ells protagonitzats per Hermann Göring, un destacat polític i militar alemany que va ser una figura prominent del Partit Nazi.

El seu títol al·ludeix a les anomenades llevadores d’àngels, que eren les dones que es dedicaven a realitzar avortaments clandestins i trobaven llar per als nens abandonats, en una història en la qual l’autora reflexiona sobre la violència i els seus efectes en les persones.

Després de Els vigilants del far Erica i Patrik hauran de fer front a un nou misteri que comença la Pasqua de 1974.

Una família desapareix sense deixar rastre de l’illa de Valö, fora de Fjällbacka. La taula de la casa està perfectament preparada per al sopar, però en l’habitatge no hi ha ningú, excepte Ebba, la filla d’un any del matrimoni. Són víctimes d’un delicte o han desaparegut voluntàriament? El cas queda sense resoldre.

Des d’aquest moment, Ebba rep una misteriosa felicitació el dia del seu aniversari, signada amb una simple G

Molts anys després Ebba torna a l’illa i l’antic campament d’estiu on el seu pare va governar un internat amb mà de ferro. Ella i el seu marit Mårten han perdut recentment el seu fill de tres anys d’edat, i en un intent de superar el seu dolor han decidit renovar la casa i obrir un Bed and Breakfast.

Però la tragèdia els segueix aguaitant. Amb prou feines han tingut temps d’organitzar la seva nova vida a Valö quan algú intenta cremar-los la casa. I quan comencen a treure unes fustes del terra per renovar el menjador troben sang.

Patrik obre una investigació, i Erica, sempre a la recerca de material narratiu, comença a estirar el fil de la història de la granja pel seu compte.

Un acte impulsiu d’Anna, la germana de l’Erica, encara afectada per la pèrdua del nadó que esperava, revelarà la veritat de cop.

Primer capítol de Primer capítol de La mirada de los ángeles

Llibres

 • Crim en directe
 • Els crits del passat
 • Emprentes que mai s’esborren
 • Les filles del fred
 • Los gritos del pasado
 • La mirada de los ángeles
 • La princesa de gel
 • La sombra de la sirena
 • Los vigilantes del faro
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  sofeita