CIÈNCIA I FICCIÓ
Aquest mes de juny, us presentem dues novetats, en comptes d’una. Ambdues són, com ja sabeu, gentilesa de la llibreria “La Mulassa”.I ambdues relacionades amb la por.
Ara bé, resulta que no són històries de por. O potser sí, vaja, que això depèn molt del lector.
Monstruoso: la ciencia que hay detrás de tus monstruos favoritos
La primera novetat, que correspon al mes de maig, es diu MONSTRUOSO: la ciència que hay detrás de tus monstruos favoritos de Carlyn Beccia.
El llibre de Beccia, un llibre documental per infants que agradarà molt als adults, combina literatura, superstició, llegendes i ciència. Sí, sí, ciència.

És possible viure només xuclant la sang de les persones? Perquè més enllà del mite de Dràcula, el nostre organisme no està gens preparat per aquesta tasca.
Amb molt d’humor i enginy, l’autora i il·lustradora, va desvetllant els misteris que s’amaguen rere els monstres més populars i explicant-nos com funciona el nostre cervell quan sentim por.
És un llibre profund, amb un ampli abast de coneixements científics, on ens parla de l’amígdala, de l’ADN, del sistema circulatori, de física i de moltes altres coses amb un llenguatge planer, ple de picades d’ullet.
Un llibre ideal per llegir en veu alta i poder comentar amb els infants, en les llargues nits d’estiu.
Qui m’ha robat la cama?
Però si voleu parlar de la por de manera més imaginativa i lúdica, us presentem Qui m’ha robat la cama? de Juan Carlos Andrés.

Aquest llibre forma part d’una trilogia sobre les pors dels infants, juntament amb els llibres La Carlota no diu ni piu i Les pors del capità Cagúrcies.
Té en comú amb el llibre de Beccia l’enginy i el sentit de l’humor. Tot i que en aquest cas la història és més senzilla i sense ciència pel mig.
El text s’acompanya de les il·lustracions de Myriam Cameros Sierra, que estan plenes de petits detalls.
Val molt la pena llegir-lo a poc a poc i gaudir de la solució que els grumets del Capità Malànima troben per deixar d’espantar-se del “toc-toc” que la cama de fusta del capità pirata fa quan passeja pel vaixell.
Tan Carlyn Beccia com José Carlos Andrés són dos autors que val la pena conèixer.
Aquí us deixem alguns enllaços que us poden interessar.
Ah, i bon estiu!