Trobada del Club de Lectura de Ciència Ficció

Trobada del Club de Lectura de Ciència Ficció

A la darrera trobada del Club de Lectura de Ciència Ficció es va comentar el llibre El color de la màgia, de Terry Pratcher.

Si alguna cosa pot caracteritzar el llibre que hem llegit és la paraula fantasia. Quan a l’autor li preguntaven per què escrivia fantasia, la seva resposta era perquè és la literatura que existeix des que l’home és home, la que ens explica la vida i la humanitat.

El llibre

img - Trobada del Club de Lectura de Ciència Ficció

Mundodisco és un món pla (un disc, literal), que se sosté gràcies al fet que està sobre els lloms de quatre elefants. Aquests, al seu torn, estan sobre la closca d’una enorme tortuga. Aquesta no se sap si és mascle o femella, i per a això necessiten enginyar una forma d’arribar fins a sota poder comprovar-ho.

Quan comences a llegir una novel·la així ja saps que res serà igual. Necessitaràs estar molt atent a tot el que t’expliquen per trobar-hi la crítica a la societat, al món, a la política. I tot això amb humor.

El color de la màgia és el primer llibre de la mastodòntica col·lecció Mundodisco, amb 41 llibres. A la vegada també és el primer de la Saga de Rincewind. En aquest món hi ha una gran diversitat de personatges i molts d’ells tenen els seus pròpies sagues dedicades principalment a ells.

Personatges

220px 10.12.12TerryPratchettByLuigiNovi1 - Trobada del Club de Lectura de Ciència Ficció

Rincewind és el pitjor mag de tot el Mundodisco. Va entrar a la Universitat Invisible d’Ankh-Morpork (la ciutat més gran de l’Mundodisco) i no va passar del primer nivell perquè no sabia ni tan sols realitzar els encanteris més bàsics. Va ser expulsat de la universitat a causa d’una aposta: va entrar on no devia, va obrir un llibre que no devia i un dels Vuit Encanteris (no saben quin) li va posseir com a mag. Ara només coneix un únic encanteri, aquest, però no coneix les paraules que l’invoquen, així que és com si no sabés res de màgia. Malgrat això té un instint que li permet sortir indemne dels embolics més dispars.

Dosflores és un turista que ve de l’altra banda del mar de Mundodisco per esdevenir una complicació de vida per Rincewind. Va aparèixer a Ankh-Morpork des de l’Imperi Àgata del Continent Contrapès, a la recerca d’aventures, d’herois, de baralles, de dracs …

Equipatge: és l’únic personatge de l’Mundodisco que no parla. Fins i tot les espases parlen! Però Equipatge no, li agrada més actuar, ser fidel al seu amo Dosflores, guardar les seves pertinences més valuoses i protegir-lo en la mesura del possible.

Mort: l’únic propòsit d’aquest carismàtic personatge en aquest llibre és atrapar l’incaut Rincewind, i no ho aconsegueix. És un personatge que, encara que en petites pinzellades, ja es deixa veure el genial que serà quan cobri més protagonisme en la seva pròpia saga dins el Mundodisco. És molt fàcil d’identificar: SEMPRE DIALOGA A MAJÚSCULES i amb veu d’ultratomba, com li correspon.

J. Walquer