Club de Lectura de Ciència Ficció. David Sánchez

Club de Lectura de Ciència Ficció. David Sánchez

Dilluns 10 de maig es va celebrar la trobada del Club de Lectura de Ciència Ficció, amb dos contertulians d’excepció, Marc Charles i Gerardo Vilches . Ambdós grans coneixedors del còmic, ens han introduït a les obres de David Sánchez “Un millón de años” i  “En otro lugar, un poco más tarde“.

L’autor,  David Sánchez

David Sanchez - Club de Lectura de Ciència Ficció. David Sánchez

Nascut a Madrid el 1977. Les seves grans influències són l’indie nord-americà, la línia clara de dels dibuixos d’Hergé, les influències de cinema de David Lynch i Cronenberg … A nivell de línies i dibuixos és en aparença senzill, amb uns colors sòlids i simples on et situa en un lloc estrany a través del color de cel. I ens presenta grans irregularitats en les vinyetes. Grans contrastos entre la neteja del dibuix i la crueltat dels REMAS sota la impassibilitat dels seus personatges.

Un millón de años

un millon de años - Club de Lectura de Ciència Ficció. David Sánchez

Aquesta novel·la gràfica la formen cinc historietes, L’insecte, El mono, La secta, El ojo, i La playa.

Tot el llibre està profundament influenciat per la bíblia, sobretot per la part de l’antic testament i aquest déu colèric que s’hi descriu.

En otro lugar, un poco más tarde

en otro lugar - Club de Lectura de Ciència Ficció. David Sánchez

La història ens pot recordar la del monòlit de 2001, una odissea espacial i el seu final en el qual hi ha una transcendència d’aquest món i també a l escriptura psicodèlica i carregada d’al·lucinogens de Philip K. Dick.

Aquests dos novel·les gràfiques no són fàcils, ni de consum ràpid. Són necessaris esforç i temps per poder anar assimilant i sobretot ens plantegen més preguntes que respostes com sempre que tractem la ciència ficció.

J. Walquer