Quatre novetats de gènere negre

Quatre novetats de gènere negre

Des de la biblioteca Joan Oliva i Milà et proposem quatre novel·les que s’emmarquen dins del gènere negre. Desitgem, doncs, que la informació d’aquestes quatre novetats de gènere negre, t’agradin!

El último verano de Silvia Blanch de Lorena Franco

Me cuenta que una vez al año, en abril, las escuelas de la comarca organizan visitas a su granja. Vienen niños de cuatro a seis años para ver a los animales y conocer cómo es el auténtico día a día trabajando aquí. (…), no puede ser el responsable de ninguna muerte o desaparición. Dídac sospechó que él tuvo algo que ver. La Policía así lo creyó al principio. Y luego está Carlota Riera. Mientras lo escucho, sigo devanándome los sesos: “¿Qué vio la rubia oxigenada para contarle a su compañera de trabajo que Jan tenía un lío con su prima?”.

Fragment, pàg 111
Coberta: El último verano de Silvia Blanch
Coberta: El último verano de Silvia Blanch

Silvia Blanch desapareix sense deixar rastre i l’última persona que la va veure viva és morta. La Silvia era una jove maca, destinada a tenir èxit. L’Alex, una jove periodista, es desplaça al poble de Montseny on vivia la Silvia per tal de parlar amb la seva família i escriure un article, data en la qual ja fa un any de la seva desaparició. Però, no serà fàcil esbrinar el què va succeir i trobar les respostes.

T’has de deixar endur per l’escriptura vibrant de Lorena Franco.

  • A l’eBiblio pots fer el préstec també.

L’autora

Lorena Franco és actriu i periodista, però al mateix temps és un fenòmen literari a internet per l’autopublicació de quinze novel·les que han assolit gran interès i molts lectors.

L’instant precís d’Albert Gassull

Coberta: L’instant precís
Coberta: L’instant precís

A part que la trobes raríssima, res d’aquesta història quadra amb l’altra, la de la violació i mort de la germana, que fins ara havies suposat que era la nena de la foto del medalló, i que ara no ha sortit per enlloc. Tot és mentida. O la distorsió d’alguna realitat que manipula segons li convé, o segons li dona la gana i prou. La manera com et va narrar la història de la germana ja et va generar molts dubtes.

Fragment, pàg. 204

L’Àlex és un prestigiós fotògraf de guerra, però abandona la carrera quan és l’únic supervivent d’un assassinat múltiple en què la dona que estima mor. Enfonsat i amb sentiments de culpa es dedica a fer encàrrecs fins que coneix la Mariana, una colombiana dona de negocis. Tanmateix, aquesta relació el portarà a prendre decisions arriscades que ja no controlarà i que afectaran la seva vida.

L’autor

El mateix Albert Gassull ens parla d’aquesta novel·la i d’altres més. Llegeix el primer capítol. Albert Gassull va estudiar arquitectura i li agrada la música cosa per la qual ha tocat el saxo amb l’orquestra de jazz La Locomotora Negra.

Seguim amb la tercera, d’aquestes quatre novetats de gènere negre!

Inestimable de Zygmunt Mhoszewski

Inestimable - Quatre novetats de gènere negre

‘Au ves a fer punyetes, guripa”, va pensar la Lisa en polonès. I es va eixugar la suor del front. N’hi havia tanta, que els regalims li feien la santíssima i li entraven als ulls, que li coïen de mala manera.’

Cap. 21, pàg 244

A les acaballes de la Segona Guerra Mundial desapareix un quadre de Rafael, ‘Retrat d’un jove’. Molts anys després el govern de Polònia descobrirà on és i com que no el podrà recuperar amb les lleis a la mà, enviarà quatre persones a fer-ho: una funcionària del Ministeri d’Afers Estrangers, un marxant d’art, un oficial retirat de les forces especials i una lladre sueca. Si s’arriba a descobrir aquest afer pot modificar l’equilibri dels poders mundials.

Aquet thriller trepidant també mostra el paper que tenen les obres d’art en la memòria de la col·lectivitat i, sobretot, aquelles obres d’art que van desaparèixer durant la Segona Guerra Mundial i que encara no s’han recuperat i que els seus propietaris i descendents intenten de recuperar sense èxit.

L’autor

logo blog genere negre AMB LLETRES 1 - Quatre novetats de gènere negre

Zygmunt Miloszewski és un escriptor, periodista i escenògraf polonès. Ha escrit contes i relats curts. L’any 2015 es va publicar en castellà El caso Telak, publicada a Polònia l’any 2007 i guardonada amb el Nagroda Wielkiego Kalibru, que premia la millor novel·la negra de l’any i de la qual es feu la versió cinematogràfica pel prestigiós director Jacek Bromski. L’any 2011 publicà la seqüela d’El caso Telak, La mitad de la verdad, va arribar en castellà el 2016, amb què va tornar a guanyar el Premi Nagroda Wielkiego Kalibru i una nominació al Passport Polityka, guardó que premia els millors autors menors de quaranta anys i que fou adaptada per al cinema per Borys Lankosz amb guió del mateix Miloszewski.

L’any 2013 publicà Bezcenny (Inestimable), un thriller que ha tingut un èxit sense precedents a Polònia. Les seves novel·les han estat traduïdes a més de deu idiomes i aquesta darrera ens ha arribat en català durant l’any 2020.

Las jaurías d’Alberto Gil. Premi L’H Confidencial 2020

Coberta: Las jaurías
Coberta: Las jaurías

La segunda jornada amanece con el cielo despejado y un destino mucha más incierto: acercarse al lugar donde fueron enterrados los cadáveres y tratar de averiguar la identidad de aquel hombre que había muerto en el mismo sitio y las mismas fechas, pero solo había merecido cuatro palabras d un vecino de Villanueva del Fresno…

Fragment, cap 12, pàg 89

Un periodista a l’atur, Abel Castro, després de l’aplicació d’un ERE al seu diari i que va ser corresponsal a Lisboa és convençut pel seu fill, Gonzalo, a reprendre la investigació de l’assassinat l’any 1965 d’Humbert Delgado, un general portuguès. En l’assassinat s’hi van veure implicats la policia política de Salazar (la PIDE) i l’espanyola.

El fill, en Gonzalo, li proposa que l’acompanyi Catarina, la seva nòvia, que és fotògrafa i que també vol continuar la recerca que va iniciar el seu pare, però en aquest cas és la del seu oncle que va desaparèixer el mateix dia de l’assassinat del general portuguès.

L’autor

Foto d’Alberto Gil
Foto d’Alberto Gil

Alberto Gil és periodista i escriptor. Es va iniciar a la premsa, però ha participat en la redacció de més de trenta guies de viatge, en llibres en col·laboració amb grans il·lustradors i en rutes cinematogràfiques per diverses comunitats.

Premis L’H Confidencial.

Finalment, què et sembla la proposta d’aquestes quatre novetats de gènere negre? Le les llegiràs? Segurament que sí!

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch