La danza de los tulipanes. Ibon Martín

La danza de los tulipanes. Ibon Martín

Aquesta setmana, la novetat de gènere negre a la biblioteca Joan Oliva i Milà és la darrera novel·la de l’escriptor Ibon Martín, La danza de los tulipanes.

L’autor

Tot i que la seva carrera com a escriptor és llarga, potser el nom d’Ibon Martín no és gaire conegut per al gran públic. Nascut a Donosti l’any 1976, durant molt de temps ha treballat documentant multitud de rutes per Euskadi. N’ha recorregut més de tres-centes que ha anat publicant en diverses guies i llibres de viatges.

Producció literària

logo blog genere negre AMB LLETRES 1 - La danza de los tulipanes. Ibon Martín

Temps després, aquest periodista va donar el seu primer pas pel que fa a la literatura de ficció amb la publicació de El valle sin nombre, una novel·la històrica ambientada al País Basc. El reconeixement del públic, però, li va arribar amb la sèrie Los crímenes del faro, quatre títols editats per ell mateix que li han obert ara la porta d’un gran grup editorial amb què acaba de publicar el thriller La danza de los tulipanes. Los crímenes del faro, format pels títols El faro del silencio, La fábrica de las sombras, El último akelarre i La jaula de sal, van donar lloc al terme “euskandinau” per la semblança entre l’ambientació que l’autor va saber donar a les novel·les amb el gènere negre nòrdic.

La novel·la

La danza de los tulipanes - La danza de los tulipanes. Ibon Martín

La danza de los tulipanes arrenca amb una escena d’impacte. En primer lloc, Natàlia, una coneguda periodista de Gernika, es troba immobilitzada al bell mig de les vies del tren. Lligada a una cadira no pot fugir del fatal destí que allà l’espera. Un tren arriba a tota velocitat i el maquinista, quan descobreix la presència de la dona, no té possibilitat material de frenar la màquina. En segon lloc, el conductor és el marit de la Natàlia. El cos de la dona, però, apareixerà amb una tulipa vermella entre les mans i la seva mort haurà estat retransmesa en directe a través de Facebook. I finalment, qui s’encarrega de la investigació, l’ertzaina Ana Cestero, al capdavant de la Unitat Especial d’Homicidis d’Impacte.

Primeres pàgines

El llibres a les biblioteques VNG.

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch