Almas silenciosas. Ann Cleeves

Almas silenciosas. Ann Cleeves

L’escriptora Ann Cleeves fa créixer la sèrie protagonitzada per la inspectora Vera Stanhope amb Almas silenciosas.

I què passa a Almas silenciosas?

La inspectora Vera Stanhope descobreix el cos d’una dona morta a la sauna del gimnàs on va. En principi, creu que la mort és natural, però podria estar equivocada… Mentre es desenvolupa la investigació, la protagonista s’haurà d’enfrontar a la maternitat, a les relacions amoroses i a les experiències d’infantesa.

“Lo de la natación había sido idea de su médico. Vera había ido a una revisión rutinaria, sabiendo que le esperaba la típica charla a cuenta de su peso. Siempre mentía sobre la cantidad de alcohol que bebía, pero su peso era evidente y no lo podía ocultar.

(…)

Fue entonces, gracias a una inesperada corriente que despejó el vaho, Vera se dio cuenta de que su vecina estaba demasiado quieta, con la piel demasiado pálida. La mujer que era objeto de su envidia estaba muerta”.

Almas silenciosas

Ann Cleeves, l’escriptora

Fotografia de l'escriptora Ann Cleeves

Ann Cleeves és una escriptora britànica molt coneguda per les seves històries de ficció relacionades amb el mon criminal. La seva infantesa i joventut va transcórrer molt tranquil·la. Va tenir molts tipus de treballs, però cap que li interessés realment. Mentre treballava en un observatori d’ocells va conèixer el que esdevindria el seu marit, en Tim. La seva relació va ser curta abans no es van casar, això no obstant, no ha estat cap problema ja que el seu matrimoni és encara molt fort.

Coberta de la novel·la "Almas silenciosas"

Per què t’expliquem aquest encontre amb en Tim? Perquè va ser el canvi que va afavorir que Ann comencés a escriure.

Poc temps després de casar-se, van enviar en Tim com a guarda a una petita illa d’Hilbre. És una illa declarada reserva natural. El lloc era tan petit, que només hi havia dos habitants: ells dos. L’illa és un lloc especial per als enamorats dels ocells, per tant, va ser un canvi perfecte per al seu marit, però no per a ella, que no n’estava gens interessada. Fou en aquest lloc llunyà de la civilització on Ann Cleeves va començar a escriure. A partir del 1987 es van traslladar a Northumberland amb les seves dues filles.

El seu primer llibre A Bird in the hand es va publicar l’any 1986.

Vera Stanhope, la inspectora

El personatge de la inspectora Vera Stanhope no és només un dels més rellevants d’aquesta escriptora, sinó que és el més conegut gràcies a la sèrie de TV Vera. Us presentem una vídeo en anglès.

Sèrie de TV, Vera

Aquesta inspectora apareix en vuit novel·les, però només tres han estat traduïdes al castellà.

A les biblioteques de Vilanova i la Geltrú hi podeu trobar aquestes novel·les de l’escriptora Ann Cleeves.

I, a més a més, en el nostre blog, hi ha més informació sobre l’escriptora i les seves novel·les.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl