Club de Lectura de Ciència Ficció. Vine i embogeix i altres contes de marcians

Club de Lectura de Ciència Ficció. Vine i embogeix i altres contes de marcians

La setmana passada va tenir lloc la darrera trobada del Club de Lectura de Ciència Ficció d’aquest any. Vam estar xerrant sobre contes, visions, fantasies i realitats tan llunyans o propers com puguem sentir.

L’autor

“Vine i embogeix i altres contes de marcians” Aquest és el títol d’un recull de contes de Fedric Brown. El títol és molt significatiu, tota vegada que podem dir que ens reflecteix la intenció d’aquest autor amb molts dels seus contes.

desembre 1 - Club de Lectura de Ciència Ficció. Vine i embogeix i altres contes de marcians

Fredric Brwon és autor de Ciència Ficció i també de novel·les policíaques. Es, però, majorment conegut pels seus contes breus, caracteritzats per la seva ironia, el seu sentit de l’humor, la seva correcció i compte amb les paraules. I, sobretot, per la intenció d’evadir-se el món que l’envolta.

L’obra

En aquesta antologia de relats ens trobem amb contes escrits per a les revistes de Ciència ficció nord-americanes PULP des de l’any 1941 fins al 1949. Són escrits dels seus inicis en l’escriptura. Sota l’empara d’una societat que es reflecteix la realitat de la Segona Guerra Mundial, crea un món per evadir-se.

desembre 2 - Club de Lectura de Ciència Ficció. Vine i embogeix i altres contes de marcians

La major part dels seus contes són un divertiment, no ens vol explicar molt més, només que deixem volar la nostra imaginació i en gaudim. De vegades, aquests contes no són clars i pot ser que no els entenguem completament. El que probablement pretén és que pensem i deixem volar la nostra imaginació.

Cadascun dels contes que hem llegit és diferent però alhora tenen coses en comú. Els protagonistes se’ns presenten com a homes normals, fins i tot grisos, als que en la seva realitat els hi succeeixen successos inexplicables. Li agraden les realitats diferents, irreverents i inexplicables. Qui sap el què és la lògica? Els humans som éssers que ens agraden les coses i no haver de pensar sempre en una societat que porta al conflicte i al joc amb les paraules i els significats.

És un ciència ficció diferent del que havíem llegit fins ara, menys compromesa, menys intensa, intentant ser un divertiment.

J. Walquer