Darreres novetats infantils a la biblioteca

Darreres novetats infantils a la biblioteca

Cada mes les biblioteques de Vilanova posen a l’abast del seu públic infantil un llibre que és la novetat de tot el mes. En aquest cas, et presentem les darreres novetats infantils a la biblioteca Joan Oliva d’aquest any 2020. La primera ha estat la novetat del mes de novembre i la segona és la novetat del mes de desembre.

La vida secreta del virus. Col·lectiu Ellas educan. Mariona Tolosa Sisteré

Coberta: La vida secreta dels virus
Coberta: La vida secreta dels virus

En primer lloc, vols saber què és un virus i quants n’hi ha al nostre voltant?

A continuació, on viuen aquests microorganismes invisibles a l’ull humà? A les mans, a la teva caca, al nas de la teva germaneta, al menjar, als núvols, a la cadira…

Seguim amb, de què estan formats? Per ADN o ARN…

Per acabar, com es reprodueixen? Catàleg de virus. Què es una pandèmia? Història dels virus en els humans.

Les respostes estan adaptades a lectors de totes les edats.

Et deixem amb uns petits detalls del contingut del llibre.

Després de les pupes i els mocs, és el torn dels virus, el tercer títol de l’exitosa col·lecció «La vida secreta de…». Les il·lustracions són també de la Mariona Tolosa Sisteré.

Una eina per familiaritzar els infants amb els virus, saber com protegir-se’n i descobrir que la majoria d’ells són inofensius!

Continguts rigorosos i molt accesibles, escrits pel col·lectiu de dones científiques Ellas Educan.

Al Catàleg Aladí pots veure si el tenim disponible, si està prestat i si té reserves.

Robatoris de llegenda. Soledad Romero Mariño i Julio Antonio Blasco

Coberta: Robatoris de llegenda
Coberta: Robatoris de llegenda
Detall: Robatoris de llegenda
Detall: Robatoris de llegenda

Per començar, aquest llibre ens il·lustra els robatoris més sofisticats i audaços que s’han produït en els darrers cent cinquanta anys. I què hi trobem? La manera com es van planificar, quins mètodes van fer servir per evitar els sistemes de seguretat, quines van ser les pistes que la policia va seguir per perseguir els lladres, per què van aconseguir endur-se botins amb milions i milions de diners i, en molts casos, fugir i no ser capturats.

Finalment, dir-te que és una crònica apassionant! Gaudeix dels detalls més sorprenents d’aquests robatoris llegendaris des de l’assalt del tren de Glasgow al robatori de la Mona Lisa. Fixat, però, en totes les dades! Sembla talment que llegeixis un diari, oi que sí?

Detall: Robatoris de llegenda
Detall: Robatoris de llegenda

El trobaràs al

Et destigem que aquestes darreres novetats infantils a la biblioteca t’acompanyin durant aquest mes de desembre, però que no siguin les úniques, sinó que tinguis unes bones altres lectures esperant al prestatge de casa!

Goldfinch