Lectura fàcil, últimes novetats adquirides!

Lectura fàcil, últimes novetats adquirides!

No et pots perdre la Lectura fàcil, últimes novetats adquirides! que t’ofereix la biblioteca Joan Oliva. En aquest article trobaràs les novel·les que aquest mes de desembre s’incorporen a aquest fons, la característica del qual és fer fàcil la lectura dels seus continguts. De segur que n’hi ha que són del teu interès.

La lectura fàcil

I què vol dir lectura fàcil?

logotip LF 1 1 150x150 - Lectura fàcil, últimes novetats adquirides!

Són aquells llibres que segueixen les directrius internacionals de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i d’Inclusion Europe quant al llenguatge, el contingut i la forma.
L’ALF (Associació Lectura Fàcil) revisa els materials de Lectura Fàcil i els valida amb el logo LF.

A qui s’adreça?

S’adreça a tothom, però especialment a aquelles persones amb dificultats lectores, sigui perquè han arribat de nou i aprenen la llengua, perquè quan eren petits no van accedir a l’escolarització o sigui per problemes de salut: trastorns de l’aprenentatge, senilitat…

Llibres en català

Per començar et parlarem una mica del contingut de tres novel·les clàssiques.

De Mallorca

En primer lloc, Bearn o la sala de les nines de Llorenç Villalonga. El capellà de la casa del Bearn, Joan Mayol, escriu la història del senyors de Bearn, don Toni un home que valora la raó i la intel·ligència i dona Maria Antònia, dona d’una forta fe i esperit pacient, però que influeix negativament en el seu marit.

“Una nit, després de sopar, vaig veure arribar el vicari. Aquella visita, coincidint amb les murmuracions sobre la bruixeria del senyor, em va inquietar. Als meus 18 anys, ignorava molts misteris. Aquesta ignorància m’havia fet curiós i he de confessar que vaig adquirir el vici d’escoltar darrere les portes.”

D’Estats Units d’Amèrica

En segon lloc, L’edat de la innocència d’Edith Wharton. Finals del segle XIX, alta societat de Nova York. En Newland Archer està feliçment promès amb la May. Però un dia arriba la comtessa Ellen Olenska, cosina de la May, i la vida de Newland comença a trontollar.

De França

Continuem amb Madame Bovary de Gustave Flaubert. L’Emma es casa amb Charles Bovary, un metge de poble, amb qui es pensa que viurà una gran història d’amor, però no serà així, ja que res serà com s’imaginava.

Cobertes dels llibres Bearn o la sala de les nines, L’edat de la innocència i Madame Bovary
Cobertes dels llibres Bearn o la sala de les nines, L’edat de la innocència i Madame Bovary
Cobertes
Cobertes

Seguim amb dues més: Grans esperances de Charles Dickens i Viatge al centre de la Terra de Jules Verne.

La primera, en Pip, el personatge principal, vol fugir de la misèria i dur la vida que sempre ha somiat. Rep l’ajut d’un benefactor el qual li dona diners i educació perquè pugui viure com un veritable cavaller….

La segona, és un viatge d’aventures a l’interior de la Terra. Els personatges, l’Axel i l’Otto amb l’ajut d’en Hans, recorreran molts quilòmetres i descobriran paisatges únics i meravellosos.

De Catalunya

Cobertes
Cobertes

Avancem amb dues més: Pilar Prim de Narcís Oller és el drama de Pilar Prim, una dona jove i vídua atrapada entre les convencions de l’època, els interessos familiars i els seus propis sentiments.

Les invisibles de Genís Sinca. Onze biografies de dones catalanes excepcionals, però que la història no ha reconegut. Dones valentes, perserverants, excel·lents i lluitadores per a la llibertat…

I finalment, et mostrem una imatge amb set títols més d’escriptors clàssics de la literatura catalana: Massa boira i altres contes de Manuel de Pedrolo i Cartes impertinents de Maria Aurèlia Campany i d’altres més contemporanis com Montse Torices amb El Món d’Asgard, Froilà Alexandre amb Jerusalem i Núria Climent amb Un èxode sirià. També dos assajos: Catalunya 1714 d’Eugènia Salvador i Avui per tu, demà per mi de Gemma Tribó.

Cobertes diversos llibres en català
Cobertes diversos llibres en català

Llibres en castellà

En llengua castellana també hi ha molta producció de novel·les en lectura fàcil. És per aquesta raó que a Lectura fàcil, últimes novetats adquirides! hi són presents.

Comencem, doncs, amb Nahid d’Anna Tortajada. Nahid, la protagonista, no ha entès mai perquè les dones de la seva família es neguen a plorar. Però arriba un moment que sí que ho entén: si comença a plorar per la seva família, pel seu país, per la seva gent no podrà aturar-se mai més.

“Nahid está en el patio de su casa. Está concentrada escribiendo. Hace unos días recibió un correo electrónico de una chica de Barcelona que se llama Ariadna. Ariadna está haciendo un trabajo sobre Afganistán y quiere que alguien le cuente lo que está pasando allí.”

Cobertes diversos llibres en castellà
Cobertes diversos llibres en castellà

En segon lloc, quatre ratlles sobre Un reloj con dos iniciales de Sílvia Llorente. És l’estiu de 1938, Miquel envia cartes a la seva dona, que copsa que la mort cada vegada és més present.

“Viernes 5 de septiembre de 1938 Queridísima Roser, ¡Cómo os echo de menos! ¿Cuándo se acabará todo esto? Estos últimos días han sido muy duros.”

I per acabar, Ola de calor de René Appel, una novel·la de gènere negre. Una noia discuteix amb la seva parella i se’n va sola amb bicicleta una calorosa nit d’estiu. L’endemà troben el seu cos sense vida.

“El camino está acordonado con una cinta de plástico, roja y blanca. Hay un policía que no deja pasar a nadie. Un grupo de personas está mirando. Escucha un par de palabras. Asesinada. Chica. Violada. ¡Sara!

Més…

Los pazos de Ulloa de Emilia Pardo Bazán i Grandes esperanzas de Charles Dickens són d’altres títols que trobaràs a la bíblio.

A l’eBiblio localitzaràs 57 títols adaptats a lectura fàcil. T’animes a esbrinar quins són?

Logo Generalitat 2 - Lectura fàcil, últimes novetats adquirides!

Desitgem que gaudiu moltíssim amb la lectura fàcil!

Goldfinch