Criaturas fantásticas: novetat del mes de la Sala Infantil

tapa llibreLibros del zorro rojo publica Criaturas fantásticas: sobre dragones, unicornios, grifos y otros seres mitológicos, signat per Floortje Zwigtman i il.lustracions de Ludwig Volbeda.

Tenim la possibilitat de recórrer aquest singular túnel del terror que neix de les criatures i déus de la mitologia grecoromana i continua amb una desfilada de personatges sorprenents, entre els qui hi trobem els trols del nord, els rars yokais japonesos i els dragons xinesos, entre d’altres.

Mary Hoffman a Cuentos del sol, la luna y las estrellas ja ens indicava que “la mitologia no és una falsa ciència; és una cosa molt diferent. A través de les històries antigues aprenem sobre la ment humans, i amb elles, sobre nosaltres mateixos”.

Recorrerem la geografia terrestre al mateix temps que veurem criatures fantàstiques dels aires, germans d’aparença distinta, ballarins de les estrelles, ocells del sol, gats trol y homes ós, rondinaires amb alè de foc, esperits del bé i éssers salvatges dels boscos, monstres i belleses de les profunditats marines, sense oblidar els cerbers, les harpies i altres criatures fantàstiques de l’antiga Grècia i Roma.

ésser descarga

Coneixes el Centaure, l’Ijirat, el Mahaha, el Domovói, el Leshii, el Bannik, el Kitsune, el Tengu, el Kappa, el Selki, El Ningyo, la yemayà, el Kayeri, la Boi-tatà, els Pipintus, els Tsenahales, el Windigo o el Squonk? Sabies que un cop al mes en Bakunawa, la serp dragó alat que habita les profunditats marines abandona l’aigua, la terra i l’atmosfera per quaixalar la lluna? O que els cherruves, serps amb cua en flama i que vomiten lava porten sempre mort, malalties i desgràcies?

Floortje-Zwigtman-4-kleur-c-Barry-MarreLa mateixa autora, Floortje Zwigtman explica que tots els escriptors viuen amb una mascota, un animal que els observa atentament mentre escriuen llibres. Segons ella, a casa seva hi viu un mico. O potser sigui un gat.

El que sí que sap és que té les potes llargues i brinca alegrement al ritme de les frases i salta d’un capítol a l’altre. Una criatura fantàstica pot tenir diferents noms i infinites cares i això també val per totes les que han desfilat per les pàgines d’aquest llibre.

I vosaltres, heu trobat mai un ésser que sembla el fruit d’una imaginació sense límits?

Spro_3