Tardor de sèries: ‘Divorce’

565106Amb la nova temporada d’estrenes a televisió, la Biblioteca Armand Cardona comença el seu ‘Tardor de sèries’ i cada quinze dies podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie.

Aquesta setmana us presentem la primera temporada de la sèrie nord-americana Divorce.

Divorce és una sèrie creada per Sharon Horgan i protagonizanda per Sarah Jessica Parker i Thomas Haden Church per la cadena HBO.

La sèrie va marcar la tornada de la Sarah Jessica Parker a televisió després del gran èxit de Sexo en Nueva York.

De fet, el personatge de l’actriu, Frances DuFresne, sembla una rèplica de Carrie una dècada després, cansada de la seva vida matrimonial i amb una sofisticació que és correspón poc o gens amb la resta de personatges de la ficció.

Això és, un marit malcarat i una vida tradicional que no connecta molt amb el paper de Frances, massa esnob per la trama global de la sèrie. El matrimoni format per Robert i Frances és el vèrtex absolut sobre el qual es recolza la sèrie.

En el seu conjunt, Divorce és capaç d’oferir a l’espectador una comèdia àcida i negra a parts iguals, en un relat que riu dels mites més arrelats de les crues separacions matrimonials i les conseqüències que tenen per a cadascun dels cònjuges, especialment quan han sobrepassat la dècada dels 50.

806541_3382081_5477x3651

Guerres d’advocats, la lluita per la custòdia, la separació dels béns, els amics d’un i d’un altre… Tot això i més té el seu reflex en capítols de mitja hora que construeixen un discurs atractiu sobre les ruptures sentimentals, sobre portes que s’obren i unes altres que es tanquen, amb el començament d’una nova vida per a cadascun dels protagonistes de l’infructuós matrimoni.

L’HBO va estrenar a primavera la segona temporada de la sèrie i l’ha renovat per una tercera.

Us deixem amb el tràiler d’aquesta primera temporada.

Súper 8