René Pétillon

rene-petillon-k7b--620x349@abcAvui ha mort l’autor de còmics francès René Petillon, creador del particular personatge Jack Palmer. Petillon tenia 72 anys i ha mort a causa d’una llarga malaltia.

René Petillon va néixer a la Bretanya el 1945 i va ser un dibuixant autodidacta. Al principi de la seva carrera se centra en el dibuix humorístic.

Els seus primers treballs apareixen en la revista Planète en 1968. Segueix així fins a 1972, col·laborant amb diversos magazines com Plexus, L’Enragé, Weekend, Vingt ans o Penthouse.

Era col·laborador habitual del setmanari satíric Le canard enchaîné. La seva popularitat internacional es deu a la sèrie protagonitzada pel maldestre detectiu anomenat Jack Palmer, del que va publicar 19 àlbums, apareguts abans de forma periòdica a les revistes on va col·laborar, entre 1976 i 2014.

El 1972 abandona provisionalment les revistes de premsa i entra en la prestigiosa revista de còmics Pilote. Allí fa una primera historieta de sis pàgines titulada ‘Voir Naples et mourir’, i llavors decideix dedicar-se de ple al còmic.

El 1974, mentre realitza les tires del ‘Docteur Miracle’ al costat d’històries breus, crea al detectiu Jack Palmer, l’inspector més boig del còmic, amb una gavardina que li queda massa gran. Aquest inspector no triga a convertir-se en el seu personatge fetitxe.

jackpalmer1

A Espanya la revista El Víbora va començar a publicar a la dècada dels 70 les històries curtes de Jack Palmer i també el tercer àlbum de la sèrie titulat La muela picada (1978). A la fi de la dècada dels 80 Edicions B va publicar El rey de los comics (1985) i El caso del pequinés de París (1987) en la seva col·lecció Dragon Comics.

El personatge li va servir per abordar temes com el vel islàmic el 2006 amb ‘El caso del velo’. Amb ell va aconseguir fer riure amb un tema religiós delicat en ple debat sobre el laïcisme al seu país.

Captura

Norma Editorial també va traduir al castellà ‘El caso de la top model’, ‘Recerca en el Paraiso’, ‘Jack Palmer en Bretaña’ i ‘El archivo corso’. Aquest llibre va rebre el premi al millor àlbum en el Festival del Còmic d’Angoulême el 2001 i va ser adaptat al cinema per Alain Berberian tres anys més tard amb els actors Christian Clavier i Jean Reno en els papers principals.

Trobareu les aventures de Jack Palmer a la còmicteca de la Biblioteca: René Pétillon

Us deixem amb el teaser de la pel·lícula.

Súper 8